Yoga in Concert

EELDE - Zondag 27 november start Museum De Buitenplaats in samenwerking met Jan Kuiper en Yvonne de Hoop, een nieuwe pilot: Yoga in Concert.

Het thema van deze Yoga in Concert is herfst. Het zal een rustige yoga les worden met meditatie en een stilte wandeling in de mooie museumtuin.Een yogales die voor iedereen te volgen is waarbij klassiek gitarist Jan Kuiper samen met collega docente Yvonne de Hoop een unieke yogales met livemuziek begeleiding verzorgt;een intiem luisterconcert in het museumpaviljoen in een ontspannen sfeer in combinatie met een rustgevende yogales. Jan en Yvonne besteden aandacht aan meditatie (ontspanning),prana-yama (ademhaling) en asana (houdingen). Er zijn intermezzo’s met live muziek. Voor de les als introductie, tijdens de les en bij de slotontspanning.De inhoud van de lessen is geschikt voor alle niveaus van yoga beoefening waarbij beginners van harte welkom zijn! NB: Losse kleding; een T-shirt en Joggingbroek zijn handig, evenals een yogamat.

Jan Kuiper

Klassiek gitarist, yogi en schrijver Jan Kuiper is succesvol als gitarist met zijn band The Five Great Guitars en een autoriteit op het gebied van yoga, meditatie, ZEN en boeddhisme. Sinds 1999 is Jan Kuiper naast musicus ook fervent beoefenaar van yoga. Als yogi volgde hij lessen bij alle grote meesters van deze tijd, onder andere bij Robert Boustany en David Swenson. De combinatie van yoga en muziek heeft hij prachtig samengebracht in het concept Yoga in Concert: yogalessen in het theater met livemuziek.

Yvonne de Hoop

Yvonne de Hoop heeft de 4-jarige opleiding voor Hatha Yoga docent aan de Yoga Academie Nederland te Amsterdam in 2008 afgerond. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in zwangerschapsyoga & adem-en ontspanningstherapie. Yvonne is gecertificeerd Critical Alignment Therapeut en heeft een eigen Yoga studio: Happy Yoga. De kosten voor dit speciale arrangement bestaande uit : stiltewandeling, yogales met livemuziek, brunch in het museumcafé èn toegang tot de tentoonstelling De Appel tussen schuld en onschuld èn de museumtuin, bedragen €35,- Aanvang Yoga in Concert: om 9:30 uur Reserveren is noodzakelijken kan via een mail naar (secretariaat@museumdebuitenplaats.nl) of telefonisch: (op werkdagen bij voorkeur tussen 9:00-13:00 uur) : 050 309 5818 Museum De Buitenplaats, Hoofdweg 76, Eelde info@museumdebuitenplaats.nl www.museumdebuitenplaats.nl