Het vlaggenschip van Haren

HAREN - Hier leest u het verslag van de voetbalwedstrijd van vv Gruno 1 - vv Haren 1 van 30 oktober 2016. Door Edwin Nijdam.

Puntendeling in Vinkhuizen: 2-2

Het vlaggenschip van Haren stond deze week een uitwedstrijd tegen de stadse ploeg Gruno te wachten. Sinds jaar en dag zijn dit mooie stevige potjes waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegeven. Gruno stond voor de wedstrijd op 6 punten, terwijl Haren er 8 had verzameld. Winst zou voor beide partijen dus erg welkom zijn.

Bij Haren was daar in de eerste helft echter niks van te merken. De ploeg werd al vanaf het fluitsignaal afgetroefd op strijd en inzet. Dit resulteerde dan ook al snel in de 1-0 voor Gruno. Een slappe voorzet van de gastheren werd door iedereen gemist en hobbelde zo de verre hoek in.  Ook met deze stand was Haren nog niet wakker. Zwakke passing werd afgewisseld met het slap ingaan van duels. De druk op de defensie van Haren bleef dus hoog. Haren had geluk dat Gruno het vizier niet altijd scherp had. Zo leverden twee vrije trappen op randje 16 (overgeschoten en gemakkelijke redding van Robert Rosema) geen problemen op. Even later was het wel raak voor de stadjers. De Gruno spits kwam vrij voor doelman Rosema en wist de bal in tweede instantie in het net te werken. De grootste kans op de 2-1 was voor Duko Kiekenbos. Na een solo van Patrick Dijkstra hoefde hij hem alleen nog maar in de tikken, maar hij schoot voorlangs.

Een boze trainer gooide de boel in de rust rigoureus om. De mannen begrepen de boodschap en in de tweede helft tapte Haren uit een ander vaatje. Nu klapte Haren er vol op, wonnen de duels en liet Gruno alle hoeken van het veld zien. Met snel veldspel en rappe combinaties kreeg Haren haar zelfvertrouwen terug. Dit was terug te zien na een uitstekende voorzet van Rob Bos. De rechtsback krulde de bal perfect voor de goal waar Patrick Dijkstra vrij kon inkoppen. De goalie van Gruno kwam nog uit, maar miste de bal volledig.  Met deze aansluitingstreffer rook Haren bloed. Aanvoerder Duko Kiekenbos kreeg de kans op de 2-2, maar schoot weer voorlangs. De 2-2 viel wel. Deze kwam van de voet van Danny Veenstra.

Het spel ging in de slotfase op en neer na het uitvallen van de uitstekend spelende Mark Mertens na een grove charge. Haren had daarvoor net de 3e wissel doorgevoerd. De talentvolle B-junior Quinten Harms mocht zijn eerste minuten maken en liet een zeer goede indruk achter. Haren dus de laatste 10 minuten met 10 man verder. Doelman Rosema van Haren moest nog met de voet en een stijlvolle zweefduik redding brengen. Terwijl aan de andere kant Rick vd Wijk, Tom Ramaer en debutant Quinten de defensie van Gruno onder druk hielden. Gezien de eerste helft mag je blij zijn met een punt. Gelet op de tweede helft had je moeten winnen.

Eerder op de dag verloor Haren 2 uit bij vv Leo 2  met 2-3. Haren 2 speelde goed en kwam dik verdiend op 0-1 door een doelpunt van Nick Wildeboer. Na de rust zorgde hij ook voor de 2-2. In de slotseconde bleven de punten alsnog in Loon.

Komend weekend speelt Haren 1 thuis tegen Donkerbroek, aanvang 14.00 uur. Na afloop is er live muziek. Dus alle ingrediënten aanwezig voor een leuke voetbalmiddag!

Edwin Nijdam