Lustrum GHHC Groningen

HAREN - Hockeyclub GHHC Groningen bestond zaterdag 1 oktober  precies 90 jaar. Dat werd gevierd met een groot lustrumfeest, met daaraan voorafgaand de opening van hun nieuwe clubhuis. Zondag 2 oktober is het Super Sunday op GHHC Groningen, met Heren 1 en Dames 1 in actie op de Harener Holt.

GHHC Groningen werd op 1 oktober 1926 opgericht als G.H.C. Groningen (Groningse Hockey Club). De wedstrijden werden in het begin gespeeld op het middenterrein van de renbaan in het Groninger Stadspark. Via de Mosterdpot in de Appelbergen, kwam de hockeyclub terecht op het weiland van de familie Niemeijer aan de Oosterweg in Haren. Later zou dit terrein Hockeycomplex De Harener Holt gaan heten en hier is GHHC Groningen nog steeds gehuisvest. Uit de fusie in die tijd met de toenmalige studentenhockeyclub D.B.S. (De Blauwe Scheen), ontstond Hockeyclub "Groningen", die tot aan de Tweede Wereldoorlog de toonaangevende club in het Noorden zou blijven. De naam Groninger - Harense Hockeyclub 'Groningen' (kortweg GHHC Groningen) kreeg de club eind jaren zeventig.

Clubhuis

Het clubhuis van de club was eigenlijk al jaren aan vervanging toe. Vele besturen deden een poging de nieuwbouw op te starten, maar steeds konden de ideeën niet in concrete plannen worden omgezet. Tot vorig jaar. Voor de zoveelste keer werd ‘huisarchitect’ en gewaardeerd lid van de vereniging Emile Koopmans gevraagd een ontwerp te maken. En ditmaal werden de schouders er samen met vele vrijwilligers echt ondergezet, met als doel het clubhuis in het lustrumjaar te kunnen openen. En op dat punt is de vereniging nu aangekomen. Het gaat de vereniging na het afgelopen seizoen voor de wind. Dames 1 promoveerde en speelt nu in de Hoofdklasse, terwijl het eerste herenteam nu in de Overgangsklasse schittert. Voor beide teams overigens een loodzware opgave om zich in die competities te handhaven, maar de wedstrijden staan garant voor hartstikke leuk hockey. Goed voor de club, maar zeker ook goed voor het hockey in het hele Noorden. Zeker als Dames 1 haar wedstrijden op de Harener Holt speelt, staat het publiek uit de wijde omgeving twee rijen dik rond het hoofdveld.

Super Sunday

Naast de opening van het clubhuis en het lustrumfeest afgelopen zaterdag, is het zondag 2 oktober Super Sunday op GHHC Groningen. Heren 1 neemt het dan op tegen Nijmegen, terwijl Dames 1 speelt tegen de fusieclub Oranje-Rood uit Eindhoven. Beide wedstrijden worden gespeeld op De Harener Holt, aanvang 12.45 uur (dames) en 14.45 uur (heren).