Fietsen met Tourheld tijdens Bauke Mollema Tocht

REGIO - Iedereen kan fietsen met Tourheld Bauke Mollema. Zondag 28 augustus tijdens de Bauke Mollema Tocht gaat Bauke op pad met zijn fans. Deelnemers kunnen kiezen uit prachtige routes over 65, 110 of 165 km die uitgezet zijn door Bauke Mollema zelf.

Start en finish is bij sportcentrum Kardinge in Groningen. Inschrijven moet voor 15 augustus, dan is er bovendien een gadget van Trek-Segafredo. Bauke Mollema is momenteel Nederlands trots in de Tour de France. De Groninger doet het geweldig en staat op een tweede plaats. Het podium in Parijs lijkt dichterbij dan ooit. Nadat de renner van Trek-Segafredo nog in actie komt in Rio de Janeiro tijdens de Olympische wegrit, maakt hij tijd voor zijn fans. Tijdens zijn eigen Bauke Mollema Tocht kunnen deelnemers hem zijn hemd van het lijf vragen en fietst hij zelf ook mee.

Tussensprints

Tijdens de Bauke Mollema Tocht zijn er twee tussensprints. De ultieme test om te zien of Bauke’s snelheid te evenaren is. De eerste tussensprint is bij de Mollema Bult bij Nieuwklap en de tweede is bij de kasseienstrook in Zuidwolde. Fietsers kunnen zichzelf natuurlijk ook meten met hun fietsvrienden. Voor de snelste renner heeft organisator Le Champion een beloning. De Bauke Mollema Tocht is door de drie afstanden van 65, 110 en 165 km geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Bauke Mollema heeft tijdens de voorbereiding van de Tour de France de routes op een aantal punten aangepast. Alle afstanden vertrekken vanuit de stad Groningen en voeren door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland. Online inschrijven kan tot en met 15 augustus 2016 via www.baukemollematocht.nl. Deelnemers die zich vooraf aanmelden ontvangen bij hun gepersonaliseerde stuurbordje een gadget van Trek-Segafredo.