Tocht om de Noord door Oosterhaar

HAREN - Aankomende zaterdag 24 september komt de Tocht om de Noord door de gemeente Haren. De Tocht om de Noord is een jaarlijks tweedaags wandelevenement in Noord Nederland en wordt op zaterdag en zondag gelopen. Dit jaar vindt de elfde editie plaats.

Dit jaar wordt gelopen van Drenthe tot aan het wad. Van Noordlaren tot aan Zoutkamp. Het thema dit jaar is 'Proeven'.  Deelnemers kunnen letterlijk en figuurlijk het Groningse landschap proeven. In 20 dorpen kan er heerlijk worden geproefd van lokale gerechten, ook onderweg komt de karavaan langs verschillende proeverijen. Tijdens de tocht kunnen de wandelaars ook een kijkje nemen in kerken, boerderijen, molens en andere bezienswaardigheden op de route. In Haren is Buurthuis De Mellenshorst stempelpost en startpunt op de vroege ochtend van de 24ste. Deelnemers kunnen ervoor kiezen de volledige 80 km te wandelen, maar ook 15 km. De wandelaars gaan door het buurthuis, op weg naar de Mikkelhorst, waar die dag ook het oogstfeest plaatsvindt van De Groene Parel, Harens biologische druiventeler. Hapjes en muziek vergezellen de wandelaars in Haren. De wandeltocht volgt de oude loop van de rivier De Hunze, al slingerend moeten de deelnemers zondag voor 18:00 uur de finish in Zoutkamp zien te bereiken.

Opwarmfilm Tocht om de Noord 2016

Film/theatermaker en producent Anne van Slageren uit Haren, directeur van Andere Vertoningen, is betrokken bij een scène in de oude boerderij van Ties Dijkhuis in het industrieterrein Euvelgunne in de stad op zaterdag en bij een scène op een boot in Warfhuizen op zondag. Van Slageren maakte deze opwarmfilm voor Tocht om de Noord voor dit jaar, prachtige beelden en muziek! Even kijken dus. https://www.youtube.com/watch?v=sIYLBJx5t6k