Hardlopen in Tynaarlo

TYNAARLO - Op 1 oktober staat het dorp Tynaarlo in het teken van hardlopen met of zonder hindernissen. Niet alleen staat er die dag de volgende circuitwedstrijd van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe op het programma, maar ook de jeugd komt aan bod in de MV-Moves jeugdloop. En families kunnen hun hart ophalen in de Family Fun Run met hindernissen. 

De 1 mijl van Tynaarlo

8 dagen voordat in Groningen de beroemde 4 mijl van start gaat, organiseert sportbedrijf MV-Moves in Tynaarlo een jeugdloop over 1 kilometer. Iedereen tot en met 16 jaar kan deelnemen. Aanmelden kan bij info@mv-moves.nl. Of op de dag zelf tot 13:00 uur in het Dorpshuis. De kosten bedragen € 2,50. Het startschot klinkt om 14:00 uur bij het Dorpshuis.

Rabocup Circuit Assen en Noord-Drenthe

Om 15:00 uur gaat de achtste loop van het Rabocup Circuit van start: de Stel Orthopedie Tynaarlo Cross Run over 10 kilometer deels onverhard parcours. Tegelijk gaat de recreatieve loop over 5 kilometer van start. Aanmelden voor beide lopen kan via http://www.rabocupassennoorddrenthe.nlof www.inschrijven.nl. Of tot een uur voor de wedstrijd op de dag zelf in het Dorpshuis. De kosten bedragen € 7,- bij voorinschrijving en € 8,50 op de dag zelf. Aan kop in het eindklassement van de Rabocup gaan Luc Sillen uit Groningen en Olga Elling uit Vries. Kunnen ze die plek vasthouden tot en met de laatste wedstrijd op 13 november in Vries?

Family Fun Run

De brink in Tynaarlo wordt op 1 oktober omgebouwd in een hindernisbaan. Twee leden van één familie vormen samen een team dat deze uitdagende hindernisbaan aflegt. Sportboerderij MV-Moves uit Tynaarlo organiseert deze eerste Family Fun Run. De start is om 15:30 uur op de brink. Aanmelden kan op de dag zelf tot een uur van tevoren in het Dorpshuis of door een mailtje te sturen naar info@mv-moves.nl. De kosten bedragen € 7,- per team. Voor alle deelnemende kinderen ligt er een speciaal Pitstopcadeau klaar!