Genoeg te doen!

HAREN - Gezond en plezierig leven. Wie wil dat niet? In Haren is genoeg te doen. Wilt u weten wat? Kom dan naar de welzijns- en vrijwilligersmarkt op 1 oktober in en om ’t Clockhuys voor informatie, advies, presentaties en workshops.

“Er zijn nooit genoeg vrijwilligers in de gemeente Haren”, geeft Emile van der Feen van Steunpunt vrijwilligerswerk, aan. Instellingen kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, bijvoorbeeld woon-zorgcentra.  In de gemeente Haren staan er ongeveer 80 vacatures voor vrijwilligers open. Een deel daarvan vind je op deze markt. We helpen graag om te kijken wat echt goed bij u past." Emile is verantwoordelijk voor de vrijwilligers in heel de gemeente Haren. Hij helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Natasja Steenbergen, sociaalwerker: “Kom ook langs in de schaftkeet. Daar kan je doorgeven wat je nog mist in Haren. We maken graag een inventarisatie en zijn benieuwd naar wat men verwacht in de gemeente." Gecombineerde markt Van thuiszorg tot mindfulness en van (beweeg)activiteiten tot voeding. U kunt ook deelnemen aan workshops. Ook is er een repair café waar u uw spullen ter reparatie kunt aanbieden. De Jongerenraad Haren is ook aanwezig. Naast het welzijnsdeel vindt u op de markt kleine en grotere organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Veel organisaties presenteren zich.

Programma workshops

11:15-12:00 uur, Tai Chi en Qigong oefeningen. Kleine zaal. Wat houdt Tai Chi in, wat kan het voor je betekenen? Met oefeningen. Gegeven door Davis Knibbe. www.taichigroningen.nl. 12:15-12:00 uur, Stressreductie door mindfulness. Kleine zaal. Een leefwijze om gezonder om te gaan met stress. www.dewerkschuur.nl 13:15-14:00 uur, Werken met klankschalen, Bevorderen van welzijn door inzet dieren. Kleine zaal. Alberte vertelt hoe dieren ons helpen. www.stichtinggevita.nl 14:15-15:00 uur, Vaardigheden stevig blijven staan. Kleine zaal. Tips, advies en oefeningen. Ook voor thuis. www.blijfopdebeen.nl 11:00-15:00 uur Kennismaking, Ontmoetingsmorgens. Ons centrum

Aanmelden presentaties en workshops

Via Torion, telefonisch 050-5344173 of mail info@torion.nl

Datum & tijdstip

Zaterdag 1 oktober van 11:00 tot 15:00 uur