Doeltreffende aanpak overgewicht en obesitas in Haren

HAREN - Doeltreffene aanpak overgewicht en obesitas in Haren. Het PowerSlim afslankprogramma is alleen te volgen onder intensieve persoonlijke begeleiding van een gecertificeerde voedingsdeskundige of gewichtsconsulent. DaySpa Aurelia heeft sinds vier maanden ook een vestiging in Haren.

In de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht in Nederland fors toegenomen, zowel bij volwassenen als bij jongeren. Uit cijfers van CBS (2015) blijkt, dat gemiddeld 51% van de Nederlandse bevolking overgewicht heeft, waarvan 14,2% ernstig overgewicht (obesitas). Hiermee is overgewicht een van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd en is het dus de hoogste tijd voor een effectieve aanpak. Noord-Nederland speelt hierin helaas een belangrijke rol. Het percentage volwassenen met overgewicht is al jaren het hoogst in Drenthe, aldus GGD-onderzoek uit 2014. Overgewicht en obesitas hangen nauw samen met de leefstijl. Hoewel volwassenen gemiddeld een gezondere leefstijl hebben dan bijvoorbeeld jongeren, is bij de Drentse volwassenen het percentage overgewicht en obesitas al gestegen tot boven de 60%...! Ook Oost-Groningen spant de kroon: daar bevindt zich een clustering van gemeenten met een vergelijkbaar hoog percentage overgewicht en obesitas. Van de Friezen is eveneens ruim de helft te zwaar, maar hier lijkt de stijging van de afgelopen jaren over haar hoogtepunt heen.

PowerSlim Afslank Centers

In Nederland werken al meer dan 325 instituten met het PowerSlim afslankconcept en daarmee is PowerSlim marktleider in de Benelux. Het assortiment bevat ruim honderddertig maaltijdvervangende en maaltijdaanvullende voedingsproducten met weinig koolhydraten en veel eiwitten. Het gaat daarbij zowel om ontbijten, maaltijden, desserts en dranken als om zoete en hartige tussendoortjes. Het PowerSlim afslankprogramma is alleen te volgen onder intensieve persoonlijke begeleiding van een gecertificeerde voedingsdeskundige of gewichtsconsulent. DaySpa Aurelia (www.aurelia.nu) werkt al bijna vier jaar vanuit de Noordhoff 1 in Zuidlaren als praktijk voor voeding en gewichtsbeheersing en heeft sinds vier maanden ook een vestiging in Haren.

Eerste succesverhalen

“Het PowerSlim Afslank Center aan de Oosterweg 127 in Haren mag zich sinds de start in mei jl. verheugen in een warme belangstelling”, aldus gewichtsconsulent en eigenaar Joost Hendrickx. “De eerste klanten hebben inmiddels een gezond streefgewicht bereikt en weten nu hoe een evenwichtig voedingspatroon eruitziet. Zo zag een zeer gemotiveerd echtpaar in slechts negen weken tijd de wijzer van de weegschaal voor hen samen zo’n 36 kilo minder aangeven dan bij de start. Dat betekent zowel voor hem als voor haar bijna twee kilo per week minder, waarmee de man zijn streefgewicht alweer heeft behaald en de vrouw inmiddels halverwege is. Een even gemotiveerde vrouwelijke klant van begin vijftig bleek bij aanvang van het PowerSlim afslankprogramma tot haar verbijstering obesitas te hebben in plaats van overgewicht en dat was voor haar voldoende reden om haar leefstijl volledig om te gooien. Na 15 weken strikte fase en dagelijks 5 km stevig wandelen kon zij bijna 21 kilo wegstrepen – oftewel gemiddeld per week 1,4 kg – en paste kledingmaat 38/40 weer in plaats van 44/46.”

Gewichtsbehoud

“Bij DaySpa Aurelia in Zuidlaren zijn de afgelopen 4 jaar tientallen mensen met overgewicht of obesitas succesvol - en blijvend - afgeslankt tot hun streefgewicht”, vertelt Anita van Veldhuyzen, voedingsdeskundige en eigenaresse van het PowerSlim Afslank Center Zuidlaren. “Gemiddeld willen onze cliënten 10-25 kg kwijtDat betekent dat we hier mensen krijgen met enig overgewicht die 5-10 kg willen afslanken, maar ook zogeheten ‘morbide obesitas patiënten’ die meer dan 50 kg moeten afslanken om op een voor hen gezond gewicht te komen.”

Wetenschappelijk bewezen

“Tot voor kort was de algemene gedachte dat minder calorieën etende effectiefste manier was om gewicht te verliezen”, weet Joost Hendrickx. “Het PowerSlim afslankprogramma is gebaseerd op recente wetenschappelijke studies die aantonen, dat een verhoogde eiwitinname met daarnaast een drastische verlaging van de koolhydraat- en vetinname het meest effectief is als het gaat om verlies van lichaamsvet met behoud van spiermassa (1,2)en om het bereikte streefgewicht vast te houden op langere termijn(3). Als onze klanten hun streefgewicht hebben bereikt en succesvol de PowerSlim producten hebben afgebouwd, blijven ze in principe nog een jaar bij ons onder begeleiding in het kader van gewichtsbehoud.”

Meer informatie

Mensen met overgewicht en obesitas uit onder meer Haren, Onnen, Noordlaren en Groningen-Zuid wie graag een gezond gewicht en een evenwichtige leefstijl willen bereiken, zijn van harte welkom voor een gratis intakeconsult bij het PowerSlim Afslank Center Haren op de Oosterweg 127. “Tijdens de intake kom je alles te weten over de verschillende fases van het PowerSlim afslankprogramma en leg ik het complete behandelprogramma uit”, besluit Joost Hendrickx. PowerSlim Afslank Center Haren werkt alleen op afspraak en is te bereiken via ps@aurelia.nu of 0612640739. Meer informatie is te vinden op www.aurelia.nu of www.powerslim.nl.