Voor één nacht dakloos

HAREN - Jongeren van Aan Boord  Christelijke Jeugdwerk Haren laten het terrein rondom de Gorechtkerk aan de Kerkstraat in Haren in de nacht van vrijdag op zaterdag 16-17 september voor één nacht veranderen in een krottenwijk van karton en plastic.

De jongeren brengen één nacht door in zelfgebouwde hutten van karton of plastic. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja, die hun nachten altijd op deze manier moeten doorbrengen.

‘Nacht Zonder Dak’

Deze ‘Nacht Zonder Dak’ is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. De opbrengst van deze actie is bestemd voor drie projecten die Tear steunt in Bolivia, Kenia en Cambodja. Deze projecten helpen straatjongeren aan onderdak, begeleiding, en onderwijs. Zo kunnen de straatjongeren ook een toekomst krijgen. Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma. De jongeren hebben de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven.

Opbouw

De opbouw is vrijdagavond vanaf 19.30 uur, u bent van harte uitgenodigd om langs te komen om de sfeer te proeven, aan te moedigen, te sponsoren enz. -De Gorechtkerk is de hele avond open om even rustig te zitten of te kletsen bij een kopje thee of koffie. -Tegen een kleine vergoeding wordt uw favoriete muziek gedraaid op het terrein. -De jongeren mogen geen eten en drinken meenemen zij stellen zich hierin afhankelijk op, daarentegen mag u natuurlijk altijd iets te eten en drinken langs brengen. -Op de vrijdagmarkt vindt een sponsoractie plaats. -Verder zijn er verschillende activiteiten tijdens de Nacht Zonder Dak, waaronder een presentatie van de projecten.

Deelname

Heb jij zin om ook een nacht in een kartonnen doos te slapen voor een goed doel? Dan graag even opgeven bij: Anita Wildeboer-Bosker tel. 050-5348821 of per email: d.wildeboer@home.nl. Voor meer informatie zie nachtzonderdak.nl/Haren.