Gratis concert en play-in jubilerende Postharmonie op Waagplein

GRONINGEN - Op donderdagavond 8 september speelt Gruno’s Postharmonie Groningen een gratis concert op het Waagplein in Groningen. Het concert vindt plaats tussen 20.00 uur en 20.45 uur en is onderdeel van de concertcyclus Zomeravond concerten, georganiseerd door de Federatie Groninger Muziekkorpsen.

Gruno’s Postharmonie bestaat sinds 1911 en viert dit jaar haar 105 jarig bestaan. Met haar uitgebreide bezetting beheerst het orkest een breed spectrum aan muziekstijlen. Het orkest speelt in de hoogste amateurafdeling (de eerste divisie) en staat onder leiding van Peter Kleine Schaars, tevens chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De Postharmonie is opgericht als personeelsvereniging van de posterijen, maar staat al sinds jaar en dag open voor iedereen die op hoog niveau muziek wil maken. De band met Post NL is er echter nog steeds en komt onder meer tot uiting in de kleuren van het uniform.

Play-in Gruno’s Postharmonie

Iedereen die wil meemaken hoe het orkest een dergelijk concert voorbereid is van harte welkom op de play-in repetitie op maandag 5 september. Deze repetitie is openbaar toegankelijk en ook kan er meegespeeld worden met het orkest. De play-in repetitie van het orkest begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De repetitie vindt plaats in het repetitie lokaal van Gruno’s Postharmonie aan Spaarnestraat 3 in Groningen. Een week later, op maandag 12 september is een tweede play-in van het harmonieorkest.

Play-in tamboerkorps en de steelband 

Ook de repetities van het tamboerkorps en de steelband van Gruno’s Postharmonie zijn te bezoeken. Deze play-in’s vinden plaats op dinsdag 6 en 13 september van 19.30 uur tot 22.00 uur in het repetitielokaal van Gruno’s Postharmonie aan Spaarnestraat 3 te Groningen.