Meiden- en vrouwenvoetbal bij VV Gorecht

HAREN - Het meiden- en vrouwenvoetbal neemt binnen VV Gorecht al vele jaren een belangrijke plaats in.

VV Gorecht neemt het meiden-en vrouwenvoetbal serieus en de vereniging hecht veel waarde aan een goede organisatie van de meiden- en vrouwenafdeling en begeleiding van de teams en de speelsters. Binnen de club is er een technisch coördinator speciaal voor de gehele meidenafdeling en er zijn drie leeftijdscoördinatoren (voor MO11/MO13, MO15/MO17/MO19 en voor het vrouwenteam (VR1)). Er wordt aandacht besteed aan de opleiding van de kaderleden en er vindt regelmatig overleg plaats tussen de begeleiding van de meidenteams. Voor de meiden- en vrouwenafdeling komt er een speciaal beleidsplan. Binnen de club bestaat overigens uiteraard altijd de mogelijkheid voor meiden om te spelen bij jongensteams. Tot de leeftijd van negen jaar spelen meisjes in principe bij de jongens. Al sinds 1966 voetballen vrouwen bij VV Gorecht. Het eerste officiële meidenteam (een meiden-pupillenteam in de leeftijd van 9 tot 12 jaar) kon in 2002 worden geformeerd hoewel in de jaren daarvoor al meiden in jongensteams meespeelden. Sinds 2002 is het meidenvoetbal binnen de club gestaag gegroeid en inmiddels spelen er rond 100 meiden bij de jeugdafdeling.

Resultaten

In de afgelopen jaren lieten de vrouwen en meiden zich niet alleen qua aantallen meiden onbetuigd, ook de resultaten mochten er zijn. Vele kampioenschappen konden worden behaald; in elke seizoen kon tenminste wel één titel worden gevierd binnen de meidenafdeling, waarbij niet onvermeld kan blijven dat meerdere malen de KNVB-bekerfinales van district Noord werden bereikt. Ook in het afgelopen seizoen (2015/2016) waren er weer enkele bijzondere prestaties: MB1 kampioen en bekerwinnaar, MC1 kampioen, ME1 kampioen en bekerwinnaar. In het seizoen 2016-2017 zal Gorecht voor het eerst in de historie met meidenteams in alle categorieën uitkomen: VR1 (3e klasse), MO19 (meiden onder 19), MO17, MO15, MO13-1 en MO13-2, MO11-1 en MO11-2. Traditie is verder dat Gorecht in juni een groot interregionaal meidentoernooi organiseert.

Informatie

Voor meer informatie over het meiden- en vrouwenvoetbal bij Gorecht of om een aantal keren vrijblijvend mee te trainen, kunt u contact opnemen met de leeftijdscoördinatoren Gerwin Kedde (MO19/MO17/MO15), Martin Woltman (MO13/MO11) of Rene Valkema (VR1) via jeugdcommissie@vvgorecht.nl