Uut Noordlaren | De Bloemert

NOORDLAREN - Net even buiten Noordlaren richting Midlaren bevindt zich een prachtig paviljoen gelegen aan het Zuidlaardermeer. Het staat op het terrein van Landal Greenparks maar dit mooie paviljoen staat hier geheel los van.

Om er te komen gaat u dus dit terrein op en blijft u de weg volgen tot u niet verder kunt aan het einde ervan komt het paviljoen in zicht. Het eerste wat mij en mijn vriendin opvalt is het ruime terras aan het water, er staan enkele loungebanken het terras heeft de naam Zuidlaarder Beach gekregen.

Hier ontmoeten wij op een stralende middag Albert en Rosy Gras beide al jaren werkzaam in de horeca, na onder anderen gewerkt te hebben bij Hof van Sasken te Nooitgedacht. ,,Het horecagevoel zit in je bloed’’, vertelt Albert, ,,dat raak je nooit kwijt.’’ Sinds januari 2016 zijn zij de nieuwe exploitanten van de Bloemert. Tevens is Albert bekend van de topband ‘Papa di Grazzi’.

,,Met onze nieuwe opzet moet het een ‘trendy’ plaats worden waar mensen onder het van genot van drankje en wat te eten graag samenkomen. Tevens hebben wij boven een prachtige ruimte met de naam La Pav, met een groot dakterras met uitzicht over het meer. Geschikt voor feesten en partijen, maar wilt u iets met uw bedrijf ondernemen bent u bij hen ook op de goede plek. Met in de toekomst vrijdagavond live muziek.’’

Buiten is een ruimte gecreëerd waar ook gebarbecued kan worden zelfs in de winter. Op vrijdagavond is er ‘all you can eat’ buffet voor 19 euro 50. Binnen is het restaurant mooi opgeknapt, je kunt er fijn zitten. De menukaart heeft een verscheidenheid aan diverse heerlijke gerechten. Een prettige bijkomstigheid is dat er voldoende parkeergelegenheid aanwezig is.

Op zondagmiddagen van drie tot acht uur zijn er vaak dj’s die achter de draaitafel plaatsnemen. Laatst draaide dj Faya er ook. En bij Swinging Zuidlaardermeer Gerard Ekdom. Jeroen Gras heeft de liefde voor muziek van huis uit van zijn vader meegekregen en was al vroeg met platen en cd speler in de weer. Hij heeft de school voor Theater Techniek bezocht en marketing communicatie gedaan hij kan een zeer goede show neerzetten vanachter de draaitafel. Hij heeft een eigen boekingskantoor en is geheel in de evenementenbranche thuis. Voor het totaalpakket van grote zowel kleine evenementen.

Hun doel om dit restaurant voor een zo’n breed mogelijk publiek toegankelijk te maken, begint aardig vorm te krijgen. Dingen veranderen kost nu eenmaal tijd, maar Albert en Rosy Gras zitten vol ideeën voor de toekomst.

Ik heb respect voor deze mensen die in zo’n in zo’n korte tijd al veel hebben weten te bewerkstelligen en van dit paviljoen gelegen op één unieke locatie aan een meer iets fantastisch hebben gecreëerd tevens is het kindvriendelijk.

Mocht u na het lezen van deze column geprikkeld zijn, breng eens een bezoek aan het Paviljoen New Style en geniet op het Zuidlaarder Beach terras van de rust en het fabelachtige uitzicht over het meer.

Door Tia Ebbinge