Handel en wandel: ‘Persoonlijk en kleinschalig’

HAREN - In de rubriek ‘Handel en wandel’ , staan bedrijven in de gemeente Haren centraal. Deze week is Aimee Staal van Makelaardij Aimee Staal (43) aan de Felland Noord in Haren aan het woord.

Na ongeveer twintig jaar in de makelaardij te hebben gewerkt, vond Aimee Staal het tijd om zelf iets te beginnen. En dat deed ze. Zeven jaar geleden begon ze Makelaardij Aimee Staal. ,,Dat was aan het begin van de crisis. Ik had al langer de wens om voor mezelf te beginnen, maar ik had ook altijd een reden om het niet te doen. De crisis was weer zo’n reden. Ik heb het toch gedaan en dat heeft juist goed uitgepakt. Alles is in een opwaarste spiraal gegaan en dat gaat nog steeds zo.’’

Wat is er bijzonder aan uw bedrijf?

,,We proberen heel persoonlijk te werken. Het is ook heel kleinschalig, waardoor ik het allemaal goed kan regelen, overzicht blijf houden en iedereen goed kan benaderen. Het is natuurlijk heel bijzonder om een huis te kopen. Het is een grote uitgave en het is iets dat je niet vaak doet in je leven. Daarom vind ik een persoonlijke aanpak belangrijk. Ik vind het ook belangrijk dat je de tijd neemt voor wat je doet. In de winter plaatsen wij bijvoorbeeld geen zomerfoto’s bij de huizen.”

Wat vindt u het mooiste aan uw vak?

,,Ik help mensen met het doen van zo’n grote uitgave. Mensen geven ons de sleutels van hun huis, dat is heel mooi. En mensen zijn zo verschillend, geen dag op kantoor is hetzelfde.”

Wat zijn uw plannen voor de toekomst?

,,Ik heb geen grote plannen, ben heel tevreden over ons bedrijf. Op dit moment ben ik wel bezig met het vernieuwen van de website en de informatiebrochures. Na ruim zeven jaar heeft dat een opfrisbeurt nodig.”