Oppositie roept Harenaars op mee te praten

HAREN - Hoe moet de nieuwe gemeente eruit zien? Daarover kunt u op 31 augustus meepraten tijdens inloopmarkt over de herindeling. Op 31 augustus willen de provincie en de gemeente met alle inwoners in gesprek gaan over de hoofdlijnen van het herindelingsontwerp. De oppositie in de Harener gemeenteraad roept Harenaars op massaal mee te komen praten.

Tijdens de inloopmarkt krijgen inwoners de kans om aan te geven hoe de nieuwe gemeente er uit moet komen te zien. Wat vinden inwoners van Haren belangrijk om te hebben of te behouden in de nieuwe gemeente? Het gaat die avond niet over de wens om zelfstandig te blijven, dat is een separaat traject wat door het College wordt vormgegeven. Maar de kans is groot dat zelfstandigheid geen reële optie is, aldus de oppositie. ‘Daarom is het van belang om mee te denken over de nieuwe gemeente zodat de Harense wensen goed verankerd worden in de nieuwe gemeente’.

De fracties van de PvdA, Groen Links, ChristenUnie en de VVD roepen de inwoners van Haren op om naar de inloopmarkt te komen op 31 augustus in het Postiljon Hotel. De gemeenten Groningen, Haren en ten Boer en de provincie werken samen aan de voorbereiding van een gemeentelijke herindeling per 1 januari 2019.