Fons Jörgen in De Buitenplaats

EELDE - Op vrijdagmiddag 26 augustus om 15:30 uur staat Fons Jörgen op het buitenpodium van Museum De Buitenplaats. Fons Jörgen is bekend als frontman van de band A Liquid Landscape. Als solo-artiest weet hij echter ook het publiek te raken met zijn nummers.

Fons maakt indrukwekkende muziek. Met gitaarspel en heldere zang zet hij een dromerige sfeer neer die je niet vaak hoort bij singer-songwriters. Tijdens vorige edities van Uit de Kast, Diversity Day, en Circlesonic wist hij de Groninger Songwriter Circle al te betoveren. Fons haalt zijn inspiratie vooral uit het werk van Ben Howard, Fink en Junip. Vorig jaar was hij ook al te vinden bij de MuseumSessies. Dit jaar mogen we weer van hem genieten.

A Liquid Landscape, de band van Fons Jörgen, speelt progressieve rock en heeft al in binnen- en buitenland gestaan. De band bestaat uit vier leden, te weten: Niels van Dam (gitaar), Robert van Dam (bas), Coen Speelman (drum) en Fons Jörgen (zang en gitaar). Met hun progressieve geluid weten ze het evenwicht te vinden tussen het zware en het esthetische. Hun nieuwe album, ‘Stories left untold’ komt in september uit.

Op 16 september vindt het slotconcert van de MuseumSessies plaats, met een avondoptreden van de nationaal bekende singer-songwriter Tim Knol. Kaarten voor dit optreden kosten €14,- en zijn te koop via onze website of te reserveren aan de balie van Museum De Buitenplaats.