Dickens Award uitgereikt tijdens Kunst- en Cultuurmarkt

HAREN - De jaarlijkse start van het culturele seizoen in Haren vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 september in het Harener dorpscentrum. Het is de 34ste editie van de Kunst- & Cultuurmarkt. Dit jaar wordt bovendien de gemeentelijke cultuurprijs, de Dickens Award, uitgereikt.

Vrijdagavond is er een lezing met aansluitend een gratis filmvoorstelling in ’t Clockhuys. Zaterdagochtend reikt in de Dorpskerk de cultuurwethouder de Dickens Award uit aan een persoon of organisatie die zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Harense cultuur. Tijdens die bijeenkomst vindt bovendien de presentatie van de foto- en proza/poëziebundel ‘Haren verbeeld’ plaats. Bijdragen van zestig Hareners zijn in deze bundel opgenomen.

Ondertussen gaat om 11.00 uur de traditionele Kunst- & Cultuurmarkt open. Rond ’t Clockhuys en de Dorpskerk en op het Raadhuisplein staan zo’n honderd kramen waar kunstenaars en alle mogelijke culturele instellingen en organisaties hun aanbod tonen. Op het Brinkhorstplein en op het Raadhuisplein zijn podia waar bands, ensembles en soloartiesten optreden, onder wie Capriccio, Muziektheater Thalia, de Eemsmond Big Band, duo De Suikerspinnen en straattheaterartiesten.

Tegelijkertijd houdt het Centrum voor Kunst en Cultuur in ’t Clockhuys haar Open Dag met alle informatie over het nieuwe cursusaanbod. Leerlingen en docenten klassieke en lichte muziek verzorgen optredens.

Het jaarlijkse evenement is dankzij een bijdrage uit het Dorpsfonds Haren, www.dorpsfondsharen.nl, nog groter van opzet. De Kunst- & Cultuurmarkt duurt tot vijf uur ’s middags.

De opening van het Culturele Seizoen in Haren