Hortus Ensemble sluit festival af

HAREN - Het HortusEnsemble verzorgt zondagmiddag 28 augustus in de Hortus Botanicus in Haren traditiegetrouw het slotconcert van het Hortus Festival. Met hun programma The Boston Six sluiten ze de succesvolle dertiende editie af van Nederlandse groenste zomerfestival voor kamermuziek. Festivalthema dit jaar is Amerika, De Nieuwe Wereld.

Een zestal Amerikaanse componisten, die allen in Europa studeerden, stond bekend als The Boston Six. Ze woonden in of nabij de stad Boston en gaven les op de universiteiten. Daarmee legden ze de basis voor de ontwikkeling van talrijke Amerikaanse componisten. Samen vormden ze de tweede New England School. Het HortusEnsemble speelt in Haren werken van drie van hen: Horatio Parker, Amy Beach en Arthur Foote.

Het HortusEnsemble, vanaf het eerste uur het ‘huisensemble’ van het festival, legt zich toe op de authentieke uitvoering van kamermuziek uit de periode 1850-1950. Het specifieke coloriet van de authentieke instrumenten (zoals de Erard vleugel) waarop het ensemble speelt, vormt de basis voor de interpretatie van de muziek. Het ensemble bestaat uit Eva Stegeman en Josje ter Haar - viool, Örzse Adam - altviool, Job ter Haar - cello en Maarten van Veen - Erard piano.

The Boston Six | Hortus Ensemble: zondag 28 augustus 2016 om 14.15 uur. Hortus Botanicus, Kerklaan 34, Haren. Tickets en info: www.hortusfestival.nl.