Be Quick debuteert zondag in Derde Divisie

GRONINGEN - Be Quick 1887 kijkt reikhalzend uit naar het debuut in de nieuwe Derde Divisie. Het eveneens gepromoveerde Juliana ’31 is zondag op de Esserberg de eerste tegenstander.

Door Wim Masker

Trainer Mischa Visser heeft zijn basiselftal in grote lijnen rond. “We zijn er voor 75 % uit met welke spelers we starten.” Hij is tevreden over de geboekte progressie. “In het verdedigen zijn we nog wat zoekende. Dit heeft te maken met het inpassen van nieuwe spelers. Een aderlating is dat we aanwinst Erik Nederhoed vanwege een schouderblessure 6 tot 8 maanden moeten missen.” Na Juliana ’31 wacht Be Quick midweeks op de Esserberg een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser RVVH. “Wij spelen daardoor in 8 dagen tijd 3 wedstrijden. Per individu bekijken we welke belasting hierbij past.” Mogelijk krijgen sommige spelers rust. “Maar we willen geen concessies doen aan de kwaliteit die op het veld zal staan.”

17 tot 20 spelers

Visser gaat werken met een kern van 17 tot 20 spelers. “We geven daarmee spelers uit de beloften de kans om gedurende het seizoen aan te pikken.” Zondag, in de laatste met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen ACV, bleek dat Visser over een kwalitatief brede selectie kan beschikken. Veel invallers deden niet voor de basiskrachten onder. “De ploeg die het laatste half uur inviel, won vrijdag op de training nog van de jongens die zondag startten. Dat geeft aan dat we bij blessures of schorsingen niet meteen een groot probleem lijken te hebben”, blikt Visser tevreden vooruit.