Sprookjes bestaan niet of toch wel?

GLIMMEN - Het is bijna zomervakantie. Traditiegetrouw gonst het dan de laatste weken op alle scholen in de gemeente Haren van musicalactiviteiten in groep 8. Zo ook op de Quintusschool in Glimmen.

De leerlingen van groep 8 van de Quintusschool oefenden geen kant-en-klare musical, maar maakten het muzikale theaterstuk helemaal zelf. Samen werd het onderwerp en de verhaallijn bedacht, waarna de leerlingen in groepjes van drie de scènes bedachten. De musical werd improviserend gespeeld binnen de verhaallijn, dus niet met strikt voorgeschreven zinnen. Dit maakte dat het geheel ‘natuurlijk’ overkwam. Alle leerlingen hadden één of meerdere rollen. Meester Arjen heeft de liedjes bij de musical geschreven. De muzikale begeleiding was “live” en werd verzorgd door meester Arjen en meester Lennart op de gitaar en leerlinge Sam op de piano.

‘Er was eens…………. of niet?’ Een sprookje?

Het verhaal ging over een oma die haar geheugen een beetje begon te verliezen en haar kleinkinderen die een mysterie voor haar moesten ontrafelen. Op haar zolder zochten de kinderen naar oplossingen en belandden in een vreemd avontuur! Er verschenen verschillende vreemde ‘figuren’ ten tonele en fictie en realiteit leken finaal door elkaar heen te lopen…. Was oma wel zo vergeetachtig als ze zich voordeed? En sprookjes bestonden toch niet? Of wel? In ieder geval leefden ze nog lang en gelukkig!