Spetterende première Zwembadverhalen

HAREN - De première van zwembadverhalen ging donderdagavond om 19:30 van start. Gehuld in pocho's lieten de bezoekers zich onderdompelen in een ontroerend en magisch verhaal bij de verlaten buitenbaden van het Scharlakenhof in Haren. Een indrukwekkende theatervoorstelling van hoog niveau. De prachtige zangpartijen van Izaline Calister namen de bezoekers mee in een schijnbaar magische wereld. Een echte aanrader voor wie zich graag laat verrassen èn raken.

Anne van Slageren, artistiek leider, kijkt terug op de première: "Trots op alle spelers en deelnemers. Genietend van de fijne sfeer in de groep. Je zet iets zelf in gang dat vervolgens zelf overeind komt".

Over de voorstelling

Rond de verlaten buitenbaden van het Scharlakenhof in Haren ontvouwt zich een prille liefde tussen twee kinderen. Ze raken elkaar uit het oog, groeien op en leven hun levens als ieder ander.  Pan, zijn faunen en allerlei andere mytische wezens weten de geliefde in de loop der jaren op magische wijze opnieuw naar het zwembad uit hun jeugd te trekken. Is het magie, fantasie of kunnen de geliefde elkaar gewoonweg niet vergeten?

Bijzondere locatie

Het publiek wordt tijdens zwembadverhalen rondgeleid door de droomachtige setting van de verlaten buitenbaden, waar de dagelijkse realiteit wordt achtergelaten en men zich kan onderdompelen in de verhalen en ervaringen van anderen. Door de besloten sfeer en het intieme karakter van de publieksgroepjes is er veel aandacht voor het individuele en persoonlijke, waardoor de verhalen heel dichtbij kunnen komen. Zwembadverhalen is een zomerse voorstelling in de open lucht, met een vleugje nostalgie en heleboel verhalen van vroeger! De locatievoorstelling speelt van 29 juni tot en met 10 juli 2016. De voorstelling is gemaakt met behulp van verhalen uit de Harense gemeenschap en omgeving. Behalve een grote groep spelers uit Haren, is ook zangeres en performer Izaliner Calister betrokken bij het project. Een uniek aspect van deze voorstelling is dat bij iedere voorstelling een gebarentolk aanwezig is, en in de voorstelling is gebarentaal verwerkt. Koop tickets voor deze voorstelling via www.zwembadverhalen.nl/ticktets