Zeeverkennersgroep Bestevaer bestaat 70 jaar

Haren - HAREN - De Harense Zeeverkennersgroep Bestevaer vierde op zaterdag 18 juni haar 70-jarig bestaan met een reünie voor alle oude en huidige leden.

Kunt u mij iets meer vertellen over de Zeeverkennersgroep Bestevaer?
Mathijs Kooij, groepsvoorzitter Bestevaer: "Wij zijn een jongens waterscoutingvereniging. Onze jongste leden, de welpen van 7 jaar tot en met 11 jaar zijn op zaterdag meestal te vinden op ons gebouw het Wachtschip, gelegen op het scoutingeiland  bij het Noord-Willemskanaal. Daar doen ze spellen in de natuur en op het water. Ook wordt er in de zomermaanden regelmatig gevaren. De oudere groep,  de verkenners van 11 jaar tot en met 17 jaar gaan op zaterdag zeilen. We hebben een eigen haven vlakbij de sluis en molen aan het Paterswoldsemeer. In de winter doet deze groep onderhoud aan hun boten bij ons Wachtschip en worden er lessen gegeven".
Bestevaer kan terug kijken op een mooie reünie waarbij huidige leden en oud-leden samen kwamen. In de middag begon de feestelijke viering in de haven van Bestevaer bij de sluis aan de Hoornsedijk. Er werd met veel boten het water opgegaan. Er waren diverse activiteiten, eerst bij de haven en later bij het Wachtschip op scoutingeiland Loksland. Er werd gezellig gefeest en gegeten.
Voor meer informatie over de Harense Zeeverkennersgroep kunt u kijken op: www.bestevaer.org