TUI-reisproject op de Peter Petersenschool

HAREN - Ruim tien weken hebben de kinderen uit de stamgroep Atlantis van de Peter Petersenschool in Haren gewerkt aan het TUI-project. Het project begon met een brief waarin stamgroep Atlantis werd uitgenodigd om het reisbureau te ondersteunen. Afgelopen vrijdag 17 juni was de eindpresentatie van dit langlopende project.

Juf Cynthia Kikkert: "Wekelijks kwamen er nieuwe activiteiten waar de kinderen mee aan de slag zijn geweest. Van solliciteren, verdiepen in landen, naar een achtdaagse reis bedenken. De kinderen zijn met allerlei vakgebieden bezig geweest tijdens dit project. In de eindpresentatie hebben de kinderen alles wat ze geleerd hebben gepresenteerd aan ouders. Zowel de kinderen als ik hebben er veel plezier aan beleefd". In deze stamgroep van de bovenbouw zitten kinderen uit groep 6, 7 en 8. De topografietoetsen over Europa waren ook verweven in het project.
Tijdens het project zijn de leerlingen in aanraking gekomen met vaardigheden zoals solliciteren met een brief, een sollicitatiegesprek voeren, reclameteksten schrijven, een achtdaagse reis uitstippelen, het kostenplaatje berekenen, activiteiten zoeken, cultuur snuiven en belangrijke plaatsen opzoeken. Er waren voor het project een directrice, administratief medewerkster en een HR Manager aangenomen. De razende reporter bracht het verslag uit op een filmpje, ook is er een nieuwskrantje gemaakt met razende roddels. De leerlingen waren vrij in de vormgeving tijdens de eindpresentatie, wat leidde tot een divers en kleurrijk aanbod van zelfgemaakte 'landenkraampjes' van reisbureau TUI. Ook werden de specialiteiten van de diverse landen geserveerd, zoals Zweedse gehaktballetjes, Spaanse paella en Zwitserse boerenworst. De bijpassende muziek op de playlist TUI in Spotify zorgde voor bijvoorbeeld een echte Noorse of Franse sfeer. Er werden veel reizen aan de ouders 'verkocht', van kampeervakanties in Denemarken tot aan luxe resorts in Italië. De leerlingen leefden zich echt in hun rol in en wisten de achtdaagsereis goed te verkopen.