Repair café in de Mikkelhorst

HAREN - Er is opnieuw een Repair café op zaterdag 25 juni in Zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren.

Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het  desbetreffende vakgebied. Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Computer dokter aanwezig

Wij hebben een deskundige vrijwilliger die gespecialiseerd is in het weer opstarten van vastgelopen computers. Breng je vastgelopen computer bij het Repair Café langs en laat de computer dokter het nakijken. Niet geschoten is altijd mis!

Door Windows in de steek gelaten?

Op dit Repair Café wordt opnieuw de mogelijkheid geboden om computers die nog goed werken maar verouderde operating systems  hebben(Windows 98/XP) geschikt te laten maken voor het Linux operating system. Dit operating systeem is  gratis en neemt minder schijf ruimte in dan het Windows systeem waardoor er met minder geheugen kan worden volstaan en het nuttige leven van de computer wordt verlengd.

Help ons voorbereiden!

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welke apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u dit het beste  van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com  zodat wij het juiste gereedschap mee kunnen nemen.

Ook kleding reparatie deze maand

Het is weer mogelijk deze maand om kleine kleding reparaties uit te voeren samen met een deskundige. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u bij ons aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com Mocht u even moeten wachten: in de Zorgboerderij is een kopje koffie of thee te koop en de Landwinkel is voor deze gelegenheid buiten de normale tijden open. We zien u graag op 25 juni, van 10:00 uur tot 15:00 uur, Klaverlaan 37 in Haren.