Bescherm je huid tegen de schadelijke invloeden van de zon

HAREN - Mediq Apotheek Haren  organiseert op 10 juni  een zonevenement, waarbij de klant gratis zonadvies kan krijgen. Dit doen ze in samenwerking met een huidexpert van het dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène.

Het is van groot belang de huid goed te beschermen tegen de zon. Door verbranding kan de huid snel verouderen, waardoor er eerder rimpels optreden. Bovendien is er een verhoogd risico op huidkanker. Verstandig zonnen met gebruik van een goed zonproduct met UV-filters is dan ook noodzakelijk. Op deze dag kan iedereen langskomen om een goed advies te krijgen over de juiste zonbescherming. Elke huid is namelijk anders! Een lichte huid heeft een andere bescherming nodig dan een donkere huid. Voor zwangere vrouwen is  het extra belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon.  Door de zon kunnen er pigmentvlekken in het gezicht ontstaan, het zogeheten zwangerschapsmasker. Maar ook voor mensen die medicijnen gebruiken is de juiste zonbescherming van belang. Sommige antibiotica zorgen er bijvoorbeeld voor dat je overgevoelig bent voor de zon. Hevige zonnebrand kan hiervan het gevolg zijn. Mensen met een huidaandoening zoals eczeem of zonneallergie doen er ook verstandig aan om de huid extra goed te beschermen met een zonproduct afgestemd op de gevoeligheid van de huid.

Samenwerking  met Eau Thermale Avène

Een huidexpert van het dermo-cosmetische merk Eau Thermale Avène zal het zonadvies gaan geven. Eau Thermale Avène is in Europa nummer één in zonbescherming voor de gevoelige huid. Avène Sun Protection emulsie SPF 50+ en Avène Spray SPF  50+ zijn klinisch bewezen effectief op celniveau en bieden daardoor uitstekende DNA bescherming. Onbeschermde blootstelling aan de zon leidt tot DNA schade en geeft een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker. Met de zonproducten van Avène ben je zelfs bij extreme blootstelling aan zonlicht zeer goed beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon. 

Kom langs en profiteer!

Kom op vrijdag 10 juni tussen 13 en 17 uur naar Mediq Apotheek Haren, Rijksstraatweg 194 in Haren.  Iedere bezoeker kan op deze dag zonadvies krijgen en de zonproducten van Avène uitproberen. Daarnaast is er die dag een speciale actie: Koop één zonproduct van Avène en ontvang een strandcadeau naar keuze.

Over Eau Thermale Avène

Eau Thermale Avène is een dermo-cosmetisch merk, opgericht door de Franse apotheker Pierre Fabre in 1990. In Frankrijk is Avène nummer 1 in huidverzorging voor de gevoelige huid. Daarnaast is Avène in Europa ook het best verkochte verzorgingsmerk in de apotheek. Het thermale water uit de bron van het plaatsje Avène in Frankrijk is het hoofdbestanddeel in alle producten van Eau Thermale Avène. Meer dan 300 studies hebben aangetoond dat het thermale water een kalmerende, verzachtende en anti-irriterende werking heeft. De producten van Avène zijn naast de dagelijkse verzorging van de huid ook geschikt bij de behandeling van huidaandoeningen. Eau Thermale Avène wordt wereldwijd aanbevolen door dermatologen en de producten worden in meer dan 80 landen verkocht.