Gezond vignet bevestigd door Gerard Kemkers

EELDE -  Met een boormachine bevestigde Gerard Kemkers het Gezonde School Vignet aan de muur bij Terra Eelde. “Een felicitatie is het meer dan waard. Gezonde voeding is van groot belang voor de leerlingen, uiteraard in combinatie met bewegen. In deze tijd is voldoende beweging niet meer zo vanzelfsprekend omdat leerlingen heel veel tijd zittend achter bijvoorbeeld een laptop doorbrengen”, aldus Gerard Kemkers.  

Onlangs heeft Terra Eelde het Gezonde School Vignet verkregen. Natascha Wagenborg, docent LO en mentor bij Terra Eelde, heeft zich de afgelopen jaren volop ingezet om dit vignet binnen te slepen. “Ik vond het een goed idee om ons meer te richten op het thema gezonde voeding. Een juist moment om het assortiment aan te passen was het nieuwe schoolgebouw, met een hele mooie kantine. In de nieuwe school verkopen we andere producten zoals wraps, vers bereide broodjes, smoothies en veel meer.”

Goed voorbeeld

Kemkers is, na een carrière als langebaanschaatser en schaatscoach, werkzaam bij FC Groningen als manager topsport en talentontwikkeling. In een korte toelichting gaf hij aan hoe belangrijk het is dat er volop aandacht besteed wordt aan gezonde voeding én bewegen. “Dat staat natuurlijk bij FC Groningen ook hoog op de agenda. Het is heel goed dat Terra Eelde het vignet verkregen heeft; een gezonde school is erg belangrijk. Het geeft een goed voorbeeld aan de leerlingen!” Kemkers heeft in de buurt van de school in zijn jeugd veel sport uitgeoefend; jarenlang voetbalde hij bij het tegenover gelegen VV Actief, daarna begon zijn schaatscarrière in Eelde. “In de voetbalwereld heb je scouts. Ik ben destijds ‘gescout’ door mijn eigen moeder die zag met hoeveel plezier ik schaatste. Zij stelde voor om op een schaatsvereniging te gaan. Een hele goede keuze!”