Zomertuinenmarathon

HAREN - Elk jaar organiseert de stichting ‘Het Tuinpad Op’ tuinmarathons, tijdens zo’n weekend kan een selectie van de aangesloten tuinen worden bezocht zonder dat daarvoor een afspraak moet worden gemaakt. De zomertuinenmarathon in de provincie Groningen en Drenthe is dit jaar op 18 en 19 juni.

De deelnemende tuinen openen dan van 10:00 tot 17:00 uur de tuinpoorten. Deze tuinen voldoen aan de kwaliteitscriteria van de tuinencommissie van ‘Het Tuinpad Op’. De entree is soms gratis, soms wordt entree gevraagd of een vrije gift op prijs gesteld.
De lijst met open tuinen wordt voortdurend bijgewerkt en is te vinden en te downloaden op  www.hettuinpadop.nl. Op deze site staan ook gedetailleerde beschrijvingen van de tuinen. Er zijn ook tuinen in de gemeente Haren te bezichtigen.
Tevens kan hier de uitgave van de tuinengids 2016/2017 worden besteld. Deze gids staat boordevol informatie over de 150 mooiste tuinen van Groningen, Drenthe en noordwest Duitsland. Het is een handzame, kleurrijke en tweetalige gids. Met behulp van een kaartje, pictogrammen en teksten met praktische informatie zoals openingsdagen is snel te zien wat er verwacht kan worden.