Mindful Opvoeden in het Centrum voor Jeugd en Gezin

HAREN - De cursus mindful opvoeden (opvoeden in aandacht) in het CJG voor ouders vanuit maatschappelijke zorg, wordt doorgeschoven naar 8 juni. De afgelopen cursussen zijn door ouders én scholen zeer succesvol ontvangen. De cursus wordt gegeven door Sandra van der Veen, maatschappelijke zorgverlener gemeente Haren.

Er zijn veel ouders die met hun handen in het haar zitten, ouders van kinderen met korte lontjes of ouders van kinderen die nooit luisteren wat ze ook proberen. Een groot gevoel van onmacht is hetgeen zij ervaren. Speciaal voor deze ouders met hulpvraag uit de gemeente Haren is de cursus een uitkomst, een cursus die zij aangeboden krijgen van hun gemeente. (Ook in september volgt wederom een achtweekse cursus) Een volle agenda, kinderen die niet meewerken op het moment dat jij het zo nodig hebt, gezeur aan tafel over het eten, zorgen om school, niet toekomen aan jezelf, zomaar een aantal voorbeelden van situaties die we als ouders waarschijnlijk allemaal wel herkennen. Opvoeden brengt vaak stress met zich mee en die stress kan er zomaar voor zorgen dat we anders reageren dan we zouden willen, of keuzes maken die we achteraf liever niet hadden gemaakt. Herken jij jezelf hierin en zou je graag iets willen veranderen, dan is de training Mindful Opvoeden iets voor jou. Alle ouders hebben stress Denk alleen maar aan de piekmomenten tijdens schooldagen. Jij moet naar je werk, je jongste treuzelt met aankleden, in je poging alles snel te doen mors je melk over je kleding, net op dat moment zeurt je oudste dat-ie géén pindakaas op zijn brood wil, je mobieltje gaat... En jij gaat gillen tegen de treuzelaar, smeert in twee seconden een nieuwe boterham voor de zeurpiet en smijt die boos op zijn bord. Gestreste ouders schieten al snel in die overleefmodus. In deze fase kom je echter nog nauwelijks aan jezelf toe. Een aandachtige ouder zorgt echter ook goed voor zichzelf en alleen dán kan hij goed voor zijn kind zorgen. Mindful opvoeden brengt kalmte in je hoofd en in je gezin. Meer rust en plezier. Mindful Opvoeden Mindful Opvoeden is niet sleutelen aan je kind, maar werken aan jezelf. Iedereen kan de vaardigheid leren om in aandacht in het moment te zijn. Mindful Opvoeden leert je beter om te gaan met emoties zoals boosheid en frustratie, piekeren en stress. Ook de concentratie, weerbaarheid en het zelfvertrouwen verbetert. Hectische momenten en spanningen veranderen in meer Rust & Genietmomenten. Zonder invullingen, automatische piloot en oordeel. In aandacht leven leer je niet door erover te lezen, je leert het door te doen.

De Cursus

Samen met andere ouders leer je nieuwe vaardigheden aan die je helpen om: •De opvoedingsstress die je ervaart te verminderen •Conflicten met je kind(eren) beter op te lossen •Je minder te laten meeslepen door je gedachten •Lastige emoties bij jezelf en je kind(eren) meer te aanvaarden •Bewust en in aandacht te kiezen hoe je reageert in een stressvolle situatie •Beter voor jezelf te zorgen •Grenzen te leren herkennen en oefenen in het geven van duidelijke grenzen •De motivatie en de behoefte te ontdekken die het gedrag van je kind bepalen •Meer te genieten van mooie momenten die het opvoeden met zich meebrengt Aanmelden en info: info@tressan.nl of bel 06-42056299 Zie ook: www.tressan.nl