Aandacht voor doofblindheid bij Koninklijke Visio in Haren

HAREN -  Doofblind of slechtziend én slechthorend, het zal je maar overkomen. Iedereen die vragen heeft over slechtziendheid in combinatie met slechthorendheid kan in de maand  juni bij diverse spreekuren van Visio terecht. In Haren aan de Rijksstraatweg 61 is op woensdag 8 juni van 13.30 -16.00 uur een vrijblijvend inloopspreekuur waar u met uw vragen naar toe kan.

Sommige mensen horen en zien slecht vanaf hun geboorte. Maar het gezichtsvermogen en gehoor kunnen ook in de loop van het leven achteruitgaan. Of plotseling door ziekte of een ongeval. Dat levert verschillen op in de manier waarop iemand een visuele en auditieve beperking ervaart. Ook leeftijd en leefwijze spelen een rol. Al deze factoren samen bepalen voor een belangrijk deel de vragen die u in het dagelijkse leven tegenkomt. Visio heeft een speciaal team deskundige medewerkers dat zowel op visueel als auditief gebied opgeleid is. Met trainingen en hulpmiddelen ondersteunen zij mensen met een visuele en auditieve beperking naar een zo zelfredzaam mogelijk leven.

Helen Keller

Op 27 juni is de geboortedag van Helen Keller; een Amerikaanse dame, die op zeer jonge leeftijd door ziekte doof en blind werd. Vanaf haar zevende jaar leerde zij communiceren met behulp van het vingeralfabet, waarbij woorden in de hand gespeld worden. Ze rondde haar universitaire studie cum laude af en leerde vijf talen. De internationale Hellen Kellerdagdag, die in het teken staat van doofblindheid, is naar haar vernoemd. Datum:          woensdag 8 juni 2016 Tijdstip:        13.30 – 16.00 uur Locatie:         Revalidatie & Advies, Rijksstraatweg 61, Haren