Voorstellingen Zwembadverhalen getolkt in gebarentaal

HAREN -  Harense community-art voorstelling Zwembadverhalen wordt getolkt in gebarentaal en in de voorstelling is gebarentaal verwerkt.

Zwembadverhalen, de zomerse voorstelling die vanaf 29 juni tot en met 10 juli rond de verlaten buitenbaden in Haren speelt, is een bijzondere voorstelling om tal van redenen. Zo komt de voorstelling tot stand met behulp van verhalen over (buiten)zwembaden van inwoners van Haren en omgeving. Bovendien is de voorstelling een zogeheten ‘community-art’ voorstelling: iedereen uit Haren en omgeving is welkom om op zijn of haar eigen wijze een steentje bij te dragen aan de voorstelling, onder begeleiding van creatieve professionals, waaronder zangeres en performer Izaline Calister (o.a. Swingin’ Groningen). Dat gebarentaal een belangrijk onderdeel van de voorstelling uitmaakt, maakt deze voorstelling nog unieker dan zij al was. Het project Zwembadverhalen wil mensen verbinden en helpen hun eigen verhalen door te geven. Dat houdt dan ook in dat die verhalen begrepen moeten worden. De dove deelnemers uit de spelersgroep gebruiken gebarentaal. Er is bij elke repetitie een gebarentolk aanwezig, om er voor te zorgen dat iedereen elkaar begrijpt. Ook in de voorstelling is gebarentaal verweven en bij alle voorstellingen zijn tolken aan het werk. https://youtu.be/L_TNc7CcTtk Vertaling:  Hallo! In het dorp Haren, bij Groningen, ligt het zwembad De Scharlakenhof. Het buitenbad van dit zwembad is oud en tegenwoordig gesloten. Op de locatie van dit oude buitenbad komt een voorstelling die is ontstaan uit het project “Zwembadverhalen”. Het project gaat over ervaringen en verhalen van vroeger over zwemmen. Deze verhalen vormen de basis voor de voorstelling waarin muziek, zang, dans en toneel is opgenomen. De voorstelling wordt opgevoerd in de periode van 29 juni tot en met 10 juli aanstaande.

In alle voorstellingen is gebarentaal verwerkt. Daarnaast zijn er ook bij alle voorstellingen, op alle speeldata, tolken aanwezig.
 Voor speeldata, -tijden en kaartverkoop zie de website: www.zwembadverhalen.nl