Jongerenwerk met Kiwanis naar DELFSAIL

REGIO - Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli 2016 vindt in Delfzijl de zevende editie van DelfSail plaats. De Kiwanis Club Groningen heeft een traditioneel zeilschip afgehuurd om met groepen langs de talrijke Tall Ships, Small Ships, jachten, platbodems, stoomschepen en motorboten te varen.

Varend Erfgoed bezoekt Delfzijl en de Kiwanis Club Groningen doet daar volop aan mee. De Zwarte Valk, waarmee tochten gemaakt worden, is in 1889 gebouwd en een aantal jaren geleden gerestaureerd. Organisaties of bedrijven kunnen via de Kiwanis Club Groningen De Zwarte Valk voor een dagdeel (vijf uur) boeken. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar een goed doel.

Alle hens aan dek

De Kiwanis Club Groningen wil tijdens Delfsail 2016 namelijk geld bijeenbrengen voor het Jongerenwerk in Delfzijl en omgeving. In samenwerking met de Stichting Welzijn & Dienstverlening (SWD) in Delfzijl is het project ‘Alle hens aan dek’ ontwikkeld waarbij jongeren gedurende een weekend aan boord van de loodskotter Eems samen aan de slag kunnen. Zo leren ze met elkaar optrekken, samenwerken en ze krijgen de eerste kneepjes van het varen met zo’n schip onder de knie. De SWD komt in actie bij jongeren uit wijken waar veel problematiek is. Werkloosheid en gebroken gezinnen maken dat deze jongeren hun toekomst niet rooskleurig zien. Een project als ‘Alle hens aan dek’ kan daar verandering in brengen. Er is nog een andere groep die van dit project kan profiteren: Dat zijn de moeders en hun kinderen, die worden opgevangen door Stichting Het Kopland. Dat is een organisatie die gezinnen helpt die het door sociale omstandigheden even niet redden. Er wordt door Het Kopland opvang in een veilige omgeving geboden.

Nu boeken

Samen met de schipper en een professionele cateraar steken de Kiwanisleden de handen uit de mouwen om een zo plezierig mogelijk verblijf aan boord van de Zwarte Valk voor te bereiden. Er wordt een rondvaart gemaakt langs de talrijke afgemeerde, reusachtige zeil- en andere schepen. Aan boord wordt een uitgebreide lunch of een schippersmaaltijd geserveerd, met een goed glas van ’t een of ’t ander erbij. Wanneer het weer het toelaat wordt er ook een (zeil)slag op de Eems gemaakt. Een aantal van de tochten is inmiddels volgeboekt. Afvaarten waarvoor men nog wel kan inschrijven: Donderdag 30 juni, 11.00 uur en 17.00 uur en vrijdag 1 juli 2016 om 11.00 uur. Kosten per dagdeel voor 25 deelnemers, inclusief maaltijd en drank (inclusief Btw): middag € 4.800,-; avond € 4.950,-. Boek nu: kiwanisclubgroningen@hotmail.com Voor meer informatie over Kiwanis: www.kiwanis.nl/groningen Voor meer informatie over Delfsail: www.delfsail.nl