Leven als vrienden en rekenen als vijanden

HAREN -  Het derde boek van Harener Peter Bernink komt in juni uit. 'Kwade vrienden' wordt gepresenteerd bij Boekhandel VD Velde in Groningen.

In 2014 kwam Bernink zijn eerste boek 'Geen Weg Terug' uit en werd gepresenteerd bij Boekhandel Boomker. Vorig jaar, 2015, kwam zijn tweede boek 'Valse Hoop' uit, deze boekpresentatie vond plaats bij de Bruna in Haren.

Biografie Peter Bernink

Peter J.L.M.Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij in 1975 naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna 30 jaar in het Martiniziekenhuis. Vervolgens ging hij aan de slag met het opzetten van een Zelfstandig Behandel Centrum. Dit leidde tot het schrijven van zijn eerste misdaadroman. Kwade vrienden is alweer zijn derde thriller. Eerder verschenen van zijn hand Geen weg terug (2014), dat in 2016 als heruitgave bij Palmslag verschijnt, en Valse hoop (2015). Na vele jaren in Groningen te hebben gewoond woont hij nu alweer 10 jaren in Haren. Peter heeft 3 zoons die in Amsterdam wonen en werken.

Samenvatting ‘Kwade vrienden’

Karel van Gent en Thijs Glastra zijn jeugdvrienden. Als Karel ontdekt dat Thijs zijn broertje Willem pest, maakt Karel een eind aan de vriendschap. Het pesten neemt daarna echter zulke kwaadaardige vormen aan dat Willem nog meer één uitweg ziet: hij pleegt zelfmoord. De familie Glastra vertrekt uit het Noorden. Karel gaat studeren in het Westen. Vele jaren later komen beiden, inmiddels volwassen mannen, elkaar weer tegen in Groningen. Nu is Karel het doelwit. Een getuige ziet dat Karel van Gent inslaat op Thijs Glastra inslaat terwijl hij op de grond ligt. Van Gent wordt gearresteerd en veroordeeld. Maar is alles wat het lijkt? Van Gent gaat in hoger beroep, mede omdat de minderjarige getuige niet vertrouwd wordt. Ook hoofdinspecteur Kuitert twijfelt. Oud- hoofdinspecteur Popma wordt om raad gevraagd. In het spannende 'Kwade Vrienden' schuilt een confronterend verhaal waar we allemaal voor vrezen in vriendschappen: leven als vrienden en rekenen als vijanden.