Laatste zomervoorstelling van Theater te Water

GRONINGEN - Op 20 mei 2016 gaat Theater te Waters laatste zomervoorstelling in première. Zoals altijd aan boord van theaterschip de Verwondering, ligplaats aan het Hoge der Aa, te Groningen.

Try out 19 mei, première 20 mei 2016, Schip de Verwondering, Hoge der Aa Groningen. Ook nog op 21 en 22 mei voorstellingen aan het Hoge der Aa. Theater te Water speelt ook nog een afscheidsvoorstelling met de titel De verbijstering voorbij”. 25 oud spelers als Bert Visscher, Arno van der Heyden, Frank den Hollander, Alina Kiers, Marlies de Waard, Albert Secuur, Miranda Bolhuis en vele andere spelers doen mee aan deze avondvullende  slot/afscheidsvoorstelling over een ‘rusthuis voor bejaarde Theater te Water spelers’.

Theater te Water

Theater te Water is de laatste telg uit een eeuwenoude traditie van per schip rondreizende komedianten en kermisklanten. Schepen waaruit draaimolens tevoorschijn kwamen, de kop van Jut, exotische dieren als een papegaai of een aapje. Aan wal bouwden zij hun tenten op en samen vormden zij de kermis van het dorp.

‘Hooggeëerd publiek’

Met ‘Hooggeëerd publiek’ sluit Theater te Water een trektocht van vijfendertig jaren door Noord Nederland af. Nog eenmaal naar de dorpen met de laatste zomervoorstelling. Over een groepje kermisklanten en het geploeter met hun schip. Over perikelen rondom de aap Jocco, die kunstjes kan. En over de concurrent ‘Beestenspul’ die een echte panter heeft.  En natuurlijk over de liefde, en jaloezie…. Reserveren via www.theatertewater.nl  Kaarten kosten € 15 , donateurs € 13,50, jongeren € 10 Aanvang alle avonden: 20.30 uur, capaciteit : 48 personen Telefonische bereikbaarheid tijdens de tournee speeldagen / weekend aan boord: tussen 16.00 en 18.00 uur 06-53702114

Afscheidsvoorstelling 'De verbijstering voorbij'

Plaats van handeling is het Sjakie Spier Huis (een verwijzing naar het Rosa Spier Huis voor oude artiesten, naar de grote Engelse toneelschrijver Shakespeare en naar een van de eerste Theater te Watervoorstellingen Circus Sjaak Spier). In dit tehuis treffen we een aantal stokoude artiesten die allemaal bij Theater te Water gespeeld hebben. Als een jonge journalist zich meldt met het verzoek een interview te mogen hebben met Bert Visscher over Theater te Water begint een spel met de waarheid. Alle oudjes willen behulpzaam zijn, maar voorzien de jongeman van zoveel tegenstrijdige informatie dat hij niet tot een sluitende verhaal kan komen. Onderwijl geeft die tegenstrijdigheid ook aanleiding tot conflicten tussen de bejaarden. Oud zeer komt boven en conflicten laaien opnieuw op. De Nieuwe Kolk Assen, donderdag 1 december & vrijdag 2 december. Stadsschouwburg Groningen, zaterdag 3 december & zondagmiddag 4 december. Kaarten reserveren via de respectievelijke schouwburgen.