Schrijversvakschool Groningen geeft kennismakingslessen

GRONINGEN - Schrijversvakschool Groningen geeft een openbare les schrijftechnieken in Groningen en in Zwolle. Aan het einde van de les licht Pauline Durlacher, initiatiefnemer en directeur van Schrijversvakschool Groningen, het programma voor het komende semester toe. Beide lessen beginnen om 19.00 uur en zijn gratis, maar reserveren is gewenst.

De kennismakingslessen vinden plaats op maandag 30 mei 2016 in de Verhalenboot aan de Pletterstraat 20 in Zwolle en op dinsdag 31 mei 2016 in het Praedinius Gymnasium aan de Turfsingel 82 in Groningen. De lessen duren tot ongeveer 21.30 uur. Na afloop van de les is er tijd voor overleg en kan werk worden ingeleverd voor een gedetailleerd advies. Graag reserveren via 06 14771011 of per mail via contact@svsgroningen.nl. Schrijversvakschool Groningen verzorgt opleidingstrajecten in fictie en in non-fictie. Er zijn mogelijkheden voor wie net begint met schrijven, voor wie zich breed wil ontwikkelen, maar ook voor wie al verder is in een specifiek genre of juist zakelijk wil leren schrijven. Ieder niveau kent toelatingseisen en voorwaarden. De student kiest de zwaarte en werkdruk van het programma. Om goed te schrijven heb je talent nodig. Om je talent te ontwikkelen heb je techniek nodig. Techniek kun je trainen. In de openbare les ervaar je wat die training oplevert.

Over de Schrijversvakschool

Schrijversvakschool Groningen, de schrijversvakschool voor Noord-Nederland, biedt deeltijdtrajecten aan voor beginners en gevorderden in Groningen en Zwolle. Aan de afdeling fictie van de school kunnen studenten lessen volgen in poëzie, proza, essay, toneel, scenario en in schrijftechnieken. De lessen schrijftechniek, poëzie en proza worden ook in Zwolle gegeven. Bij de afdeling non-fictie staat de schrijvende kant van de journalistiek centraal, studenten volgen lessen interview, reportage, onderzoeksjournalistiek, maar ook lessen in literaire vormen van non-fictie en biografie