Zowel Dames 1 als Heren 1 GHHC Groningen in play-offs

Haren - Zowel het eerste dames- als het eerste herenteam van hockeyclub GHHC Groningen heeft de play-offs behaald. Beide vlaggenschepen maken daarmee kans op promotie.

Dames 1 van Groningen komt uit in de op een na hoogste klasse, de Overgangsklasse. De dames veroverden - ongeslagen - de eerste plaats in reguliere competitie. Die plek geeft recht op de play-offs.

Were Di

In een best-of-three tegen Were Di uit Tilburg wordt uitgemaakt wie volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. Het is precies 10 jaar geleden dat Groningen Dames 1 voor het laatst op dat hoogste niveau acteerde. De dames spelen woensdag 11 mei in Tilburg en zaterdag 14 mei om 12.30 uur op De Harener Holt in Haren. Mocht een derde wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt die gespeeld op zondag 15 mei, ook om 12.30 uur in Haren. Mochten de dames van Groningen deze tweestrijd niet winnen, dan volgt op 18, 21 en (eventueel) 22 mei een herkansing tegen de nummer 11 uit de Hoofdklasse, Bloemendaal.

Heren 1

Heren 1 van Groningen moest in de reguliere competitie hockeyclub Zwolle voor zich dulden. Ook de nummer 2 houdt echter zicht op promotie, al zijn daarvoor wel 2 ronden play-offs nodig. Deze worden gespeeld op 18 (uit), 21 (thuis) en (eventueel) 22 mei (thuis) tegen hockeyclub VVV uit Amstelveen, waarna (bij winst) de tweede ronde volgt op 25 (thuis), 28 (uit) en (eventueel) 29 mei (thuis) tegen Amersfoort. Bij winst (in de eerste én tweede ronde) volgt promotie naar de Overgangsklasse.