Koninklijke Visio informatiebijeenkomst over tablet en smartphone

APELDOORN -   Koninklijke Visio organiseert informatiebijeenkomst over tablet en smartphone voor slechtziende ouderen. Wanneer ouderen de mogelijkheden van tablet of smartphone hebben ontdekt zijn ze er vaak heel blij mee. Maar wat als visuele problemen gaan spelen? Is een tablet dan ook nog handig? Ja zeker! Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, houdt op dinsdag 17 mei om 12.30 uur een informatiebijeenkomst over de tablet en smartphone voor ouderen aan de Stationsstraat 176 in Apeldoorn.

Informatiebijeenkomst voor ouderen

Visio organiseert een themamiddag over tablets, zoals de iPad. Er is extra aandacht voor ouderen die deze apparatuur willen gebruiken. De gebruikersvriendelijkheid en de toegankelijkheid van de iPad zijn onderdelen die ruim aan bod komen. Onderwerpen als vergroting, contrast en spraakondersteuning worden gedemonstreerd. Ook worden de mogelijkheden van een tablet met Android, Windows en Apple op een rijtje gezet. De themamiddag is uitermate geschikt voor degene die de aanschaf van een tablet of smartphone overweegt. Wie al een tablet of smartphone in huis heeft doet hier waardevolle tips op. Aanmelden: T: 088 585 67 00 of E: apeldoorn@visio.org

ICT-trainingen

Bij het werken met vergroting of spraakondersteuning is de bediening van tablet, smartphone en computer anders dan gebruikelijk. Visio biedt daarom individuele ICT-trainingen op maat. Gedacht kan worden aan e-mailen, internet, navigatie, de voorleesfunctie, spraakbediening en speciale app’s. Er blijkt vaak meer mogelijk dan men aanvankelijk dacht. Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org.