Boetseerworkshop “Zelf iets Op poten zetten”

Haren - HAREN - De kunstzinnige workshop “Zelf iets Op poten zetten” wordt gegeven door beeldhouwster en Harener Sonja Zuurman  tijdens de beeldenexpositie “Op poten” in Beeldenpark de Havixhorst. Ook verzorgt zij workshops en cursussen in haar atelier in Haren.

De honderd dierenbeelden in het beeldenpark kunnen ter inspiratie dienen voor het boetseren van een eigen dierenbeeld. De workshops zijn op woensdag 22 juni en woensdag 7 september en worden gegeven in Chateauhotel en –restaurant De Havixhorst in De Wijk bij Meppel, onder leiding van Sonja Zuurman.

Over Sonja

Sonja Zuurman maakt al ruim 30 jaar bronzen beelden en heeft in vele cursussen en workshops deelnemers geleerd dat iedereen creatief genoeg is om zelf een beeld te maken. Ervaring is absoluut niet noodzakelijk. Het is ook leuk als groepsactiviteit of cadeau. In de workshop wordt een beeld geboetseerd met was op een vooraf gemaakte constructie van koperdraad. Het is ook mogelijk dit beeld later in brons te gieten.  Sonja die deze workshops geeft woont sinds februari 2016 in Haren aan de Oosterweg 96. Waar komt u vandaan? "De laatste jaren heb ik in Eelderwolde gewoond waar ik helaas geen geschikte atelier-ruimte had.  Ik heb vroeger in Haren gewoond en Haren heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehouden zowel qua wonen als winkelen. We hebben nu een woning met een prachtig landelijk uitzicht en een mooie atelier-ruimte voor mij. De omgeving, het uitzicht en het atelier geven mij ontzettend veel inspiratie om prachtige beelden te maken". Wat brengt u naar De Wijk bij Meppel? Mijn partner en ik kennen heel veel mensen die bij beeldenpark De Havixhorst betrokken zijn en bovendien vinden wij de tentoonstellingen die men daar organiseert fantastisch. Ook komen wij graag bij het restaurant van de Havixhorst en hebben ontzettend veel bewondering voor de exploitant van het geheel, Dhr. Jos Wijland. Het is werkelijk een geweldige locatie en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik op deze unieke locatie deze workshops mag geven. Er zijn reeds vele aanmeldingen voor de eerste workshop en bij voldoende belangstelling worden er extra dagen gepland.
Geeft u ook workshops en exposities in Haren? "Het is zeker de bedoeling dat ik regelmatig zowel workshops als cursussen, die voor paar uren over meerdere dagen en weken worden gegeven, ga verzorgen. De eerste cursus van zes keer is net deze week afgerond. Ook geef ik workshops op locatie bij voldoende interesse, voor bijvoorbeeld vriend(inn)en, familie of collega’s.  Men kan informatie over mij, mijn werk en cursussen vinden op mijn website: www.bronzenbeeld.com. Uiteraard wil ik graag ook exposeren in Haren en zal dit zeker doen als de juiste mogelijkheden zich voordoen. Het leukst vindt ik het maken van beelden in opdracht voor bijvoorbeeld een cadeau, herinnering, huwelijk maar ook heb ik regelmatig een bronzen beeld gemaakt om dienst te doen als urn. Dit zijn uiteraard heel bijzondere opdrachten die heel emotioneel zijn".
De workshops worden gehouden op woensdag 22 juni en woensdag 7 september van 11.00 uur tot 16.00 uur bij het fraaie en inspirerende Chateauhotel en –restaurant De Havixhorst. Naast een voortreffelijke lunch, koffie en thee zijn ook de materialen voor de workshop bij de prijs van €85,00 inbegrepen. www.beeldenparkdehavixhorst.nl