Beleef Beeldschoon Water Groningen

GRONINGEN - Van 1 tot en met 8 mei is het de week van ons water. In heel Nederland vinden wateractiviteiten plaats. In Groningen is ook van alles te doen.

Sinds dinsdag 3 mei zijn de onderwaterfoto’s van de campagne Beeldschoon Water te bewonderen in de Bibliotheek van Stadskanaal. Daarnaast organiseren waterschappen Hunze & Aa's en Noorderzijlvest op woensdag 4 mei een wandeling in één van hun gebieden. Ook loopt een verkiezing van de mooiste campagnefoto. De meest geliefde foto is vanaf half mei gratis in hoge resolutie te downloaden.
Voor Beeldschoon Water Groningen is een serie unieke onderwaterfoto’s gemaakt in diverse beken en waterlopen in de provincie. De fotoserie is tot en met 11 juni te zien in de bibliotheek van Stadskanaal. Met de campagne vragen de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest, de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen aandacht voor waterkwaliteit. Bovendien is het een oproep aan iedereen om ons water schoon te houden.
Waterwandelingen Op 4 mei organiseren de waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest een waterwandeling in één van hun gebieden. Troubadoer Alex Vissering gaat met een grote groep wandelaars op pad vanaf het Gasthuis Smeerling in Onstwedde. In Kardinge gaan een boswachter van Natuurmonumenten en waterschappers met deelnemers op pad door het waterrijke gebied en kunnen kinderen waterdiertjes zoeken nabij de Noordermolen.
Kies jouw Beeldschoon Waterfoto Daarnaast lanceren de partijen een printplaat: een gratis onderwaterfoto die in hoge resolutie is te downloaden. Via beeldschoonwater.nl kunnen liefhebbers van de foto’s stemmen op hun favoriet. Vanaf 15 mei is de meest geliefde foto te downloaden via deze website.
Praktische informatie De wandeling in Onstwedde zit vol. Voor die in Kardinge zijn nog enkele plekken beschikbaar. Ouders en kinderen kunnen ter hoogte van de Noordermolen sowieso waterdiertjes bekijken van 14.00 – 16.00 uur. Kijk voor alle informatie op beeldschoonwater.nl.
Over de week van ons water Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee keer per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid. Dan kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.