Repair-café in de Mikkelhorst

HAREN - In Zorgboerderij de Mikkelhorst is opnieuw een Repair-café op zaterdag 30 april. Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied.

Computerdokter afwezig

Helaas is onze computer deskundige deze keer niet aanwezig maar er bestaat wel de mogelijkheid om laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help voorbereiden

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat wij het juiste gereedschap mee kunnen nemen. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u bij ons aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com

Geen kleding reparatie deze maand

Deze maand is het niet mogelijk om kledingreparaties uit te voeren. De volgende mogelijkheid is op zaterdag 28 mei. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Locatie: Zorgboerderij De Mikkelhorst, Klaverlaan 37 in Haren, van 10-13 uur. Hoewel de diensten tijdens het Repair-café gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.