Damesvolleybal in de lift

HAREN - De volleybalsters van Dames 2 van Stentor Haren zijn afgelopen woensdag 6 april zonder enig setverlies kampioen geworden tegen de nummer 2 uit de competitie.

Sylvia Huizinga (38), de passer/loper van het team, : "Er rest ons nog wel twee wedstrijden te spelen. Het ziet ernaar uit dat wij het volledige seizoen geen set zullen verliezen. Dit komt in volleyballend Nederland sporadisch voor. Daarnaast hebben wij een set met 25-0 gewonnen, wat nog zeldzamer is. Echter bovenal hebben wij het afgelopen seizoen veel plezier gehad met ons kleine hechte team. Met hulp van invallende jeugdspelers uit meisjes A van Stentor hebben wij elke wedstrijd een voltallig team kunnen bieden. Volgend jaar hopen we met hetzelfde plezier en de nog steeds aanwezige gezonde vechtlust in de 1e klasse of in de promotieklasse te gaan spelen voor Stentor Haren. Waarom is volleybal een aantrekkelijke sport? Huizinga: "Volleybal is behendigheid, inzicht, conditie en explosiviteit. Daarnaast speel je in een team waarmee je vreugde deelt, maar ook de teleurstellingen incasseer je samen. Daar wordt je veerkrachtig van, vooral in je jongere jaren kan dat veel bijdragen. Het is een sport die een positieve invloed heeft op de lichamelijke ontwikkeling van de jeugd, maar ook zeker aan de sociaal emotionele ontwikkeling. In latere fase van je leven geeft de sport vooral gezelligheid en afleiding van het dagelijkse. En beweging is natuurlijk voor elk persoon, ongeacht welke leeftijd, gezond".

Open dag Stentor in de BAM

Stentor is een gezellige laagdrempelige dorpsvereniging met allerlei niveaus. De vereniging heeft als thuishonk de knusse sporthal ‘de Bam’. Op zaterdag 16 april a.s. heeft Stentor de hele dag een open dag in ‘de Bam’. Heel Haren ,van jong naar oud, is welkom. Ieder die interesse heeft om een keer mee te trainen kan mailen naar jtc@stentorharen.nl . De jeugd van Haren speelt doorgaans op de zaterdagochtend/- begin middag.