Het Vleugel Festival

HAREN -  Bezoek het Vleugel Festival, een nieuw theater- en podiumfestival voor kinderen en volwassenenzaterdag 16 en zondag 17 april. We brengen 25 acts over 5 podia met theater, poëzie, workshops, muziek en diverse activiteiten.

Het Vleugel Festival is in vier zalen en op het podium van het restaurant. Ook zijn er gezellige horecaplekken en een groot terras. De locatie is het tijdelijke theatercomplex Vleugel F van de Biotoop in Haren. Tot 2020 heeft het theatercomplex de tijd om met de hoogste urgentie te spelen en te feesten.

Programma

Kitty Boon programmeert in Vleugel F het jaarlijks terugkerend Vleugel Festival. De acts zijn zeer verschillend maar worden verbonden door de regio. Uitsluitend noordelijk residerende artiesten krijgen Vleugels voor dit Festival. Denk aan dichters zoals: Henk Dillerop, René Alberts, Bernhard van Loon, Jannes Heidinga, Willem en George Hendriks-Muns. Voor het kindertheater zijn geprogrammeerd: Dames Slier, Vertellus, Katkids, Eindeloos Productions, Drie in de Kast, Rob Heiligers en Aafke Douma. Verteltheater van Kaj van der Plas en Gerda Noordam. Er zijn optredens van de theatergroepen Raamwerk, Gastspeler, Arte-Inlia en Vreemd Hoofd. Daarnaast is er een bijzondere theatrale muziekinstallatie van Chantalla Pleiter. U kunt workshops realistisch acteren en theatertekst schrijven volgen onder leiding van Ton Meijer of voor de kinderen een tTheaterworkshop door Katkids. Of bewonder de schilderijen van de Biotoopkunstenaar Klaas Geertsema. Op zaterdagmiddag zijn er kinderactiviteiten zoals grimeren en zaterdagavond is er muziek van het Sander Baan Quartet en zondag is de muzikale afsluiter: de Pancakes. Data en tijden: Zaterdag 16 april: 12.00 uur – 24.00 uur. Zondag 17 april: 10.00 uur – 18.00 uur. (Voor)verkoop: Kaarten zijn in de voorverkoop op 14 en 15 april van 15.00 – 17.00 uur in de Foyer van Vleugel F. Kosten kaartje 1 dag: € 7.50, 2 dagen € 10.- Aan de kassa € 8,50/€12,-. Meer informatie: Facebook: Theater en Podium Vleugel Festival en/of VleugelF www.vleugelfestival.nl Vleugel Festival vindt plaats in Vleugel F van de Biotoop. Adres: Kerklaan 30 te Harenparkeren tegenover de Hortus.