Flessenactie

Haren - HAREN - Bianca de Jonge (33) en Colinda Kluivers (28) hebben met hun flessenactie op OBS de Wissel een bedrag opgehaald van € 436,75 voor KWF kankerbestrijding. Op de slotdag ontvingen zij de cheque met het ingezamelde bedrag.

Vier wekenlang hebben kinderen, ouders, buurtbewoners en dorpsbewoners hun lege flessen ingeleverd op de school. Bianca en Colinda zijn oud- leerlingen van OBS De Wissel. Alle spaarders van de flessenactie zijn getrakteerd op een heerlijk ijsje van ijssalon Italini in het centrum in Haren.
Bianca: "OBS de Wissel heeft ons toegezegd onze actie met € 100,- te sponsoren. Daarnaast sponsort de Jumbo in Oosterhaar ons door middel van het ophangen van een 'emballage' doos. Hierin mogen mensen hun flessenbonnetje doneren. Wij zijn hier heel blij mee".
Deze inzamelingsactie is verbonden aan een sportieve prestatie, Bianca en Colinda doen mee aan de Alpe d'HuZes in Frankrijk. Op 2 juni gaan zij hardlopend naar boven. Bianca: "Colinda en ik zijn al een paar maanden in training voor de beklimming van de Alpe d'Huez. Ik heb zelf een aantal mensen verloren aan kanker en ik hoop met onze deelname aan de Alpe d'HuZes genoeg geld in te zamelen". Bianca en Colinda willen graag hun bijdrage leveren om deze ziekte de wereld uit te helpen".  Op 29 mei vertrekken zij samen met een groep deelnemers van Stichting Team Alphen d'Huzes richting Frankrijk, zie www.alphendhuzes.nl