Boeremapark in Beweging

HAREN - Het is volop lente in het Boeremapark, de natuur ontwaakt uit de winterslaap en komt weer in beweging. Stichting Burgemeester Boeremapark houdt in het kader van het 80-jarig jubileum een aantal sportieve activiteiten in de maand april. Ze zijn geschikt voor jong en oud en zijn gericht op bijzondere manieren om in beweging te komen.

16 april 14:00 uur: Bootcamp Boeremapark

Bootcamp Boeremapark begint op zaterdagmiddag 16 april om 14:00 uur met een heus ‘bootcamp’ onder deskundige begeleiding van de professionals van Prof-Fit van Medisch Centrum Zuid. Het programma zal worden afgestemd op de deelnemers.

23 april 11:00 uur: Tai Chi in het park

Op zaterdagochtend 23 april laat Josine Zeijen u kennis maken met Tai Chi in het Boeremapark. Tai Chi harmoniseert en vitaliseert lichaam en geest en zorgt voor meer bewustzijn van het lichaam. Er wordt geleerd het lichaam te bewegen zonder al te veel spierkracht te gebruiken. Tai Chi wordt vaak beoefend in parken in China

30 april: 11:00 uur: Yoga in het park

Ervaar de heilzame werking van yoga in het park met Karka Speelman. Karka geeft onder andere yoga lessen in 't Clockhuys bij Torion. Yoga is in z’n brede context een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. In een meer alledaags, westers concept wordt met yoga hatha-yoga bedoeld, een systeem van oefeningen die als heilzaam worden ervaren bij door een jachtig leven opgebouwde spanningen.

Meedoen

Meedoen aan één of meer van de geplande activiteiten? Dan graag aanmelden. Stuur een mailtje naar boeremapark@gmail.com met als onderwerp: Boeremapark in Beweging. Vermeldt de volgende gegevens: aantal deelnemers, namen en geboortedata van de deelnemers en vermeldt de  fysieke conditie van de deelnemer(s): sport nooit / soms / 1x per week / meerdere keren per week. (Een briefje naar het secretariaat, Parkweg 6 te Haren, mag ook) Alle activiteiten starten op het aangegeven tijdstip bij de grote stenen Boeremabank in het park. Zorg voor gemakkelijke kleding en schoenen. Bij slecht weer wijken we uit naar de nabijgelegen kerk De Hoeksteen op de hoek Lokveenweg – Pieter Wieringaweg. De aangemelde deelnemers ontvangen in dat geval tijdig bericht.

Harener Weekblad