Muziekvideo Zwembadverhalen is klaar

HAREN -  In februari 2016 organiseerde theatergroep Zwembadverhalen de workshop ‘muziekvideo maken’ voor de Jong Talent Muziek groep van het Zernike College in Haren. Het eindproduct is een muziekvideo van hoge kwaliteit, die wordt gebruikt om de voorstellingen van Zwembadverhalen alvast onder de aandacht te brengen.

Het verlaten buitenbad van Zwembad Scharlakenhof vormt komende zomer het decor voor een heel bijzondere voorstelling. Zwembadverhalen is een locatietheaterproject in Haren voor en door de gemeenschap. Dit theaterproject komt tot stand door middel van improvisatietechnieken, waarbij het artistieke team samen met amateurspelers uiteindelijk een uniek theaterstuk zullen maken. Zangeres en performer Izaline Calister is ook bij het project betrokken. De welbekende performer/jazz-zangeres Izaline Calister van onder andere ‘Swinging Groningen’ zal tijdens de voorstellingen en voorafgaand performen en deelnemen. Calister zal niet alleen een rol vertolken in het uiteindelijke toneelstuk, ook verzorgde zij samen met artistiek leider van het project Anne van Slageren in februari een workshop voor de leerlingen van de Jong Talent Muziek groep van het Zernike College in Haren. Op 2, 9 en 16 februari maakten de leerlingen van het Zernike College onder begeleiding van Van Slageren en Calister een muziekvideo, die ook in de aanloop naar de voorstelling toe gebruikt wordt om mensen vast warm te laten lopen voor de voorstelling. “We hebben de leerlingen veel artistieke vrijheid gegeven. Zo mochten ze zelf de muziek voor de video componeren en de songtekst verzinnen” zegt Van Slageren. Wel kregen de leerlingen de opdracht om een aantal Zwembadverhalen, die eerder op de website en tijdens de verhalenavonden door inwoners uit te regio gedeeld zijn, te vertolken. Hoe ze dat precies doen; met gesproken tekst, poëzie of in de vorm van een experimentele dans, mogen de leerlingen ook zelf bepalen. De leerlingen zijn voor de geluidsopnames naar een studio in Groningen in (StudioMOM) geweest. Op de laatste workshop-dag, 16 februari, werd de video opgenomen op de locatie van de voorstelling, het voormalige buitenbad van de Scharlakenhof. Het resultaat is een muziekvideo zijn waar de leerlingen èn de organisatie van Zwembadverhalen trots op kunnen zijn.

Muziekvideo

Deze muziekvideo is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Zwembadverhalen en het Zernike College in Haren. De leerlingen Jong Talent Muziek hebben deze video zelf gemaakt onder begeleiding van Anne van Slageren en Izaline Calister. De geluidsopnames zijn gemaakt bij de Muziek Organisatie Noord (MON) en de beeldopnames bij het voormalige buitenbad van Het Scharlakenhof De muziekvideo kunt u onder andere beluisteren op de site van zwembadverhalen:  http://www.zwembadverhalen.nl