Stichting DOEN doet mee met crowdfunding via Voor je Buurt

HAREN - Initiatieven op Voor je Buurt maken nu kans op een bijdrage van Stichting DOEN aan hun crowdfundingcampagne. Binnen het nieuwe programma Nieuwe Ontmoetingsplekken draagt Stichting DOEN maximaal €5.000 en tot 50% van het doelbedrag bij aan vernieuwende initiatieven in heel Nederland die zorgen voor betrokken gemeenschappen.

Deze week kregen de eerste drie initiatieven al een bijdrage. Kijk voor meer informatie op www.voorjebuurt.nl/doen.

 Door deze nieuwe samenwerking biedt Voor je Buurt initiatiefnemers naast professionele begeleiding bij crowdfunding en een handig platform ook een groeiende netwerk van financiers. Stichting DOEN is niet het eerste grote fonds dat in crowdfunding via Voor je Buurt stapt. Initiatieven maken al langer kans op bijdragen van het VSBfonds, Fonds 1818 (regio Den Haag) en Fonds voor Oost (Amsterdam-Oost). Dit maakt het voor lokale initiatieven steeds aantrekkelijker om via crowdfunding hun project te realiseren. Voor je Buurt is Nederlands grootste crowdfundingplatform voor lokale maatschappelijke initiatieven. Stichting DOEN wil met deze samenwerking maatschappelijke initiatieven stimuleren om via crowdfunding hun project te realiseren. Daarnaast is dit voor Stichting DOEN een experiment om donaties op een nieuwe manier te verdelen en is de verwachting dat door deze samenwerking ook een nieuwe groep initiatiefnemers bereikt kan worden. Deze drie initiatieven kregen al een donatie: een tijdelijk Schommelstation in Maastricht, de door de buurt opgezette ontmoetingsplek De Oceaan in Amsterdam-Oost en de juridische strijd van bewoners in Amsterdam-Noord om Dijk 270 open te houden.

Hoe werkt het?

Elke week leggen wij campagnes die passen binnen de criteria voor aan Stichting DOEN. Als initiatiefnemer moet je daarvoor twee aanvullende vragen beantwoorden: op welke manier is het initiatief creatief en vernieuwend en hoe zijn buurtbewoners en -organisaties betrokken? Stichting DOEN beoordeelt je initiatief en binnen een week hoor je of je een bijdrage krijgt en hoe hoog die is. Als je een campagnepagina aanmaakt ontvang je meer informatie over de manier waarop je kans maakt op een bijdrage van Stichting DOEN en andere relevante fondsen. Een overzicht is te vinden op www.voorjebuurt.nl/special/matchfunding. Voor vragen kun je mailen naar info@voorjebuurt.nl.