Lezing 'Eetbare natuur in de vier seizoenen' in De Mikkelhorst

HAREN - Ruilen in Haren houdt opnieuw haar maandelijkse Bikkelcafé op dinsdag 5 april in De Mikkelhorst, met deze maand een lezing met de titel 'Eetbare natuur in de vier seizoenen'. De spreker is auteur, kruidengeneeskundige en bomencoach, Marjanne Huising van het bedrijf Kruid en Ambacht in Haren.

Marjanne laat zien hoe op dit moment al heel wat gerechten uit de natuur kunnen worden gemaakt. De lente biedt een explosie aan ‘on’kruiden die gebruikt kunnen worden voor een kop thee of een voorjaarsgerecht. Naast lekker heeft de natuur ook geneeskracht en dat zal zijdelings ook aan bod komen. Marjanne nodigt geïnteresseerden uit om een takje of stukje ‘on’kruid mee te nemen om daar dieper op in te gaan. De natuur als theefabriek en groentetuin! Het Bikkelcafé is ook een gelegenheid om haar boeken “Kruidenwijsheid” (over appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen) en de “De Heilige Buxusmoeder en 33 andere Levensbomen” in te zien.

Locatie

De lezing is open voor iedereen en is vrij toegankelijk. 5 april om 20:00 uur in de Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst, Klaverlaan 36 in Haren

Harener Weekblad