Kom in de Kas: open dagen glastuinbouw

HAREN - Kom in de Kas is de naam van de open dagen voor de glastuinbouw, waaraan zeven bedrijven in de regio Groningen / Noord Drenthe deelnemen. Ze openen twee dagen lang  op 2 en 3 april hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal opgroeit achter het glas van de kas.  

Van verschillende soorten orchideeën via de eerste vaste planten tot een gevarieerd assortiment perkgoed in uiteenlopende kleuren en vormen: het groeit allemaal in de kas.

Het groeit achter het glas

Het thema van het evenement Kom in de Kas is ‘Tuinbouw is boeiend’. Zeven bedrijven uit regio Groningen haken in op dit thema en bieden allemaal interessante en boeiende activiteiten. Het glastuinbouwgebied is zeer divers. Bij Reinhart Orchideeën in Haren vindt men zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën, zelfs vogels, kippen en vissen zijn er te zien. Bij kwekerij Bazuin in Eelde zullen de eerste vaste planten kleur bekennen en een gedeelte van de kas kleuren in frisse voorjaarstinten. Het koor De Vissersvrouwen (Gitje Genoat) treedt op om 10.30 uur bij Aardse Orchideeën in Zuidbroek en het orkest Muziekvereniging Oosterbroek treedt om 14.00 uur op. In Noord Groningen kunt u terecht bij kwekerij Doff in Uithuizen en kwekerij Bosma in Middelstum. In Sappemeer bij kwekerij Jongman en de Klimroos.

Voor het hele gezin

Op beide dagen worden er rondleidingen en voorlichting gegeven, hierdoor kun je ontzettend veel te weten komen over hoe alles groeit en bloeit. Dat is leuk voor kinderen en interessant voor ouders. Kinderen zullen hun ogen uitkijken tijdens de rondleidingen door de kassen en bovendien kunnen ze zien hoe het proces van kweken verloopt en hoeveel verschillende soorten planten er zijn. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, helemaal gratis. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In regio Groningen nemen zeven bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 2 april en zondag 3 april. Alleen op zaterdag zijn open: Kwekerij de Klimroos, Kwekerij Jongman, Aardse Orchideeën. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Voor meer informatie bel met Reinhart Orchideeën 050 4062455 of kijk op www.komindekasgroningen.nl.