Voorjaar in Museum De Buitenplaats met viool duo

EELDE -   Het is voorjaar in De Buitenplaats met viool duo Sergei Bolotny en Gijs Philip van Schaik op zondag 3 april 2016. Met werken van Pablo de Sarasate, Wolfgang Amadeus Mozart, Dimitri Sjostatakovitsj, Sergej Prokofjev, Darius Milhaud en Henryk Wieniawski.

Sergei Bolotny is geboren in Tschernowitz (West-Oekraine). Hij studeerde viool aan de muziekschool in Lwow (Lemberg) bij Juri Golda, aan de nationale muziekacademie van Kiev bij Jaroslawa Rivniak en Bogodar Kotorovich en aan de Weense Musik-Universität bij Michael Frischenschlager en Eugenia Tschugaeva. Bovendien volgde hij kamermuzieklessen bij Johannes Meissl (Artis Quartet) en Avedis Kouyoumdjian (voorzitter van het "Joseph Haydn Institut für Kammermusik und Spezialensembles"). Tevens nam hij deel aan masterclasses bij Vladimir Spivakov, Erich Grünberg, Andras Kiss, Juri Tomashek en Josef Suk als ook aan kamermuziekcursussen bij het Weense Altenbergtrio . Hij ontving een stipendium van de Schinner stichting in Wenen, de stichting Dr. Robert en Lina Thyll-Dürr in Schweiz en de Nationale bank van Oekraine. Als orkestmusicus speelde hij o.a. in de Weense Volksopera, bij de Wiener Philharmoniker en de Weense staatsopera. Als solist en kamermusicus heeft hij aan vele internationale concoursen meegedaan en heeft diverse eerste en extra prijzen gewonnen.  Gijs Philip van Schaik begon op 6-jarige leeftijd met de viool bij Coosje Wijzenbeek. Daarna studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jeannelotte Hertzberger. Ook kreeg hij les van John Harding en Alexander Barantschik. Hij is als eerste violist verbonden aan het Noord Nederlands Orkest, actief als kamermusicus, dirigent van het Haydn Voorbereidend Strijk Orkest en docent viool van StrijkersStudio Groningen. Beide violisten maken deel uit van de eerste vioolgroep van het NNO.

Adres & tijdstip

Zondag 3 april van 14:00-15:00 uur Entree museum:€12,50/ Vrienden en museum kaarthouders: toeslag €3,50 / Kinderen gratis Museum De Buitenplaats, Hoofdweg, Eelde info@museumdebuitenplaats.nl