ING Nederland fonds helpt Nederland vooruit

HAREN -  Het ING Nederland fonds doneert aan 420 goede doelen in Nederland een geldbedrag tussen de €1.000,- en €5.000,- om ze een steuntje in de rug te geven.

ING vindt het belangrijk om naast omvangrijke maatschappelijke initiatieven en ideeën ook te investeren in lokale projecten en initiatieven van Nederlandse verenigingen en stichtingen. De afgelopen weken konden Nederlanders stemmen op 420 genomineerde goede doelen van de actie: Help Nederland vooruit. Uit ruim 1150 goede doelen die zich hadden aangemeld zijn er door ING 420 (5 per regio geselecteerd Van 22 februari tot 14 maart 2016 konden Nederlanders via een speciale website stemmen op hun favoriete goede doel. In totaal zijn er 83.660 stemmen uitgebracht. Het doel in de regio met de meeste stemmen ontvangt de hoogste donatie. De uitreikingen van alle 420 donaties vindt de komende weken plaats op de regionale ING kantoren in Nederland.

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het ING Nederland fonds is in 2015 opgericht om verenigingen en stichtingen vooruit te helpen.  Het fonds steunt mensen met ideeën. Mensen die hun nek uitsteken om Nederland vooruit te helpen en sterker te maken.

ING Haren

De vijf genomineerden van ING Haren, te weten Stichting Tuingeluk voor iedereen, Stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer, Stichting sponsorcommissie OBS De Brinkschool, Buurtbox en Stichting Buurthuis de Mellenshorst. horen zaterdag 26 april wie van de vijf de meeste stemmen heeft gekregen en een donatie van 5000 euro ontvangt.