Waanzin en liefde in Museum De Buitenplaats

EELDE - Neelie Kroes opent de tentoonstelling van Frank van Hemert in Museum De Buitenplaats op woensdag 30 maart.

Dat huidig frontvrouw van Startupdelta Neelie Kroes een lange loopbaan in de politiek heeft gehad weet iedereen. Maar wist u ook dat zij een groot liefhebber is van kunst? Haar werkkamer wordt al jaren gesierd door een imposant werk van kunstenaar Frank van Hemert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist zij de opening verzorgt van zijn nieuwe tentoonstelling Waanzin en liefde in Museum De Buitenplaats te Eelde.

Und die Frauen warten…

Kunstenaar Frank van Hemert toont zijn werk graag in series en drieluiken. Zo maakt het schilderij in de werkkamer van Neelie Kroes deel uit van de serie Und die Frauen warten…. Hoewel de schilderijen uit de serie los van elkaar kunnen staan, is de hand van Van Hemert in alle werken duidelijk te herkennen. Bij Van Hemert draait het altijd om herkenbare levensthema’s die raken aan de essentie van het mens zijn: eenzaamheid, verlangen, hoop, waanzin en liefde. Deze thematiek brengt de kunstenaar met grote expressiviteit in kleur en gebaar op het doek. De serie Und die Frauen warten…, zo geliefd bij Kroes, laat de worsteling zien op het gebied van hoop, liefde en dood wanneer vrouwen na afloop van de oorlog wachten op de thuiskomst van hun mannen. Tijdens de opening zal Neelie Kroes haar relatie met het werk van Frank van Hemert nader toelichten.

Catalogus

Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie met een essay van journalist Cees Straus (schreef o.a. voor dagblad Trouw). Voor meer informatie: http://www.museumdebuitenplaats.nl/