Holland Baroque geeft concert in Vries

VRIES - Musici van het befaamde Holland Baroque treden zondag 10 april op in de Bonifatiuskerk (voorheen Dorpskerk) van Vries.

Wellicht heeft u ze onlangs in De Wereld Draait Door gezien, waar zij een voorproefje gaven van Bachs Mattheüs-Passion. Onder leiding van Reinbert de Leeuw, en in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor oogsten zij veel waardering met dit meesterwerk. In een kleine bezetting zullen musici van Holland Baroque in Vries Die Kunst der Fuge voor u spelen. Deze onvoltooide zwanenzang van Johann Sebastian Bach kan worden omschreven als ingetogen kamermuziek. Het concert belooft een spannende zoektocht te worden naar de mogelijkheden van de prachtige en poëtische muziek in een intieme strijkersbezetting in de eveneens intieme sfeer van de kerk. Zondag 10 april om 15:00 uur in de Bonifatiuskerk te Vries.

Organisatie

Stichting Kerkconcerten Vries. Entreekaarten à €17,50 zijn verkrijgbaar in de kerk vóór aanvang van het concert. Koffie/thee in de pauze inbegrepen. Reserveringen via www.kerkconcertenvries.nl of telefonisch: 0592-868 146.

Harener Weekblad